Van’da kayak keyfi

Van’da kayak keyfi :Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Abalı Mahallesi’ndeki kayak tesisleri, kar yağışının ardından yoğun ilgi görüyor. 7’den 70’e herkesin ilgi gösterdiği kayak merkezinde en çok eğlenenler yine çocuklar oldu.

Gevaş’ta bulunan Abalı Kayak Merkezi sezonu açtıktan sonra kayak severlerin akınına uğradı. Tatil günlerini ve hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşlar, tesislerde kayak keyfi yaptı. Bazı kişiler çocuklarını kızaklarla kaydırırken, bazıları da eğitmenlerden kayak yapmanın püf noktalarını öğrendi. Kayak merkezinin en çok eğlenenleri ise yine çocuklar oldu. Fırsat buldukça ailece tesislere gelip kayak keyfi yaptıklarını belirten Cuma Abi isimli vatandaş, “Özellikle çocukların eğlenmesi için çok güzel bir yer. Bizde hafta sonunda çocuklar eğlensin diye getirdik. Böyle bir şeyin olması güzel” dedi.

Tesislerde ilk defa kayak yapmaya çalışan vatandaşlar ise, düşe kalka bu işi öğreneceklerini söylediler.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, kayak tesisinin yağan karla doğru orantılı olarak sezon açtığını belirtti. Geçen hafta kar yağışının iyi olması nedeniyle vatandaşların özellikle birinci etabı kullanabildiğini ifade eden İnanç, “Bu hafta kar yağmaması ve havanında yumuşak geçmesi ile beraber kar miktarında azalmalar oldu. Dolayısıyla bu hafta vatandaşlar fazla kayma imkanı bulamadılar. Ama meteorolojik veriler bu hafta yoğun bir kar yağışının olduğunu gösteriyor. Ümit ediyorum ki önümüzdeki haftadan itibaren birinci ve ikinci etapta kayak severlere tesisimiz hizmet verecektir” dedi.

Tesis olarak sezona hazır olduklarını ve kar miktarı dışında hiçbir eksikliğin olmadığını dile getiren İnanç, “Sezona girmeden önce büyük iş makineleriyle pistlerimizi yenileyerek hazır hale getirdik. Bunun yanında gerek telesiyej ve gerekse teleski ekipmanlarının bakımlarını komple yaptırdık. Tesisimiz şu an hizmete hazır, faal durumdadır. Yeterli kar miktarına ulaştığımız zaman bütün vatandaşlarımıza ve kayak severlerimize hizmet vermeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Tesiste her yaş grubu vatandaşların rahatça eğlenebileceği imkanların sunulduğunu da sözlerine ekleyen İnanç, “Tesislerimizde kayak yapma imkanı bütün yaş gruplarına hizmet verecek şekildedir. Özel işletmeci tarafından kiralama şeklinde işletiliyor. Tesislerimizde çocuklarımız için kayak dışında küçük kızaklarla da hizmet veriyoruz. Buralara gelen her yaş grubuna mutlaka buranın keyfini çıkarmayı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.