Yakutiyeli çocuklar tatili kayak yaparak değerlendirdi

Yakutiyeli çocuklar tatili kayak yaparak değerlendirdi :Kentte yarıyıl tatilini kayak öğrenerek geçiren öğrencilere törenle sertifikaları dağıtıldı.Erzurum’da yarıyıl tatilini kayak öğrenerek geçiren öğrencilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Yakutiye Belediyesince organize edilen kayak kursunda milli eğitim müdürlüğüne bağlı ilkokullardan seçilen yaşları 7-12 arasında değişen 300 çocuk, kayakla tanıştı. Öğreticileri eşliğinde eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, sertifika almaya hak kazandı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Dağı’nda bulunan Yakutiye Kayak Kulübü’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, belediye olarak kayak sporuna önem verdiklerini belirtti.

Erzurum’un Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Korkut, “Kayak merkezinde ise bizim çocuklarımızın gençlerimizin kayağı en iyi şekilde öğrenmelerini sağlamamız lazım. Kayak, ekonomik anlamda düşünürsek pahalı bir spor ama bir o kadar da zevkli bir spor. Biz ailelere çok fazla maddi yük yüklenmemesi amacıyla sosyal belediyecilik anlamında bu işi yüklendik” dedi.

Korkut, belediye olarak her yıl 300-400 öğrenciye yarıyıl tatilinde kayak öğrettiklerini ifade ederek, öğrencilerin evlerinden servislerle alındığını, öğlen yemeklerinin de belediye tarafından karşılandığını anlattı.

Yarıyıl tatilinde öğrencilere kayak eğitimi vermeye devam edeceklerini vurgulayan Korkut, “Bunlar içinde inşallah ümit ediyoruz ki şampiyonlar çıkacak. Başarılı olanları biz Yakutiye Belediyesi Spor Kulübü olarak geleceğimizin teminatı bu gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Yetenekli gençlerimizi kayak sezonu sonuna kadar hafta sonları çalıştırmaya devam edeceğiz. Erzurum’da kayak bilmeyen kimsenin kalmaması için çalışıyoruz” diye konuştu.

Korkut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yaptıkları çalışmalarla sevgi evlerinde kalan 42 çocuğa kayak eğitimi verildiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.