Yalın İle Winterfes Erzurum 2015’te Muhteşem Final

Yalın İle WINTERFEST Erzurum 2015’te Muhteşem Final :Winterfest Erzurum 2015, ünlü sanatçı Yalın’ın muhteşem konseriyle sona erdi.

Pop müziğin güçlü sesi Yalın, Palandöken Kayak Merkezi’nde, sıfırın altında 15 derece soğukta sahne performansıyla hayranlarını ısıttı. Binlerce seyirci, Yalın’ın romantik şarkı ve hareketli ezgileriyle soğuk havaya aldırış etmeden eğlenceli dakikalar yaşadı. Ünlü sanatçı, son albümündeki en sevilen parçaların yanı sıra yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarını da seslendirdi. Kış Festivali etkinlikleri kapsamında 3120 kişiye Baş Bar’ı oynatarak Erzurum’a Guinness Dünya Rekoru kırdıran Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konser alanını dolduran binlerce gencin “Erzurum seninle gurur duyuyor” tezahüratları eşliğinde finalde unutulmaz bir konuşma yaptı. Başkan Sekmen, “Dadaşlar diyarından Türkiye’mize sesleniyoruz. Diyoruz ki; kış turizminin merkezi Erzurum’dur. Tatil yapmak isteyen, kayak yapmak isteyen, kış sporlarıyla uğraşmak isteyen herkes Erzurum’a gelsin. Kazanmak isteyen, yatırım yapmak isteyen, okumak isteyen herkes Erzurum’a gelsin. Erzurum, teşvik bölgesidir ve çok sayıda imkânları vardır. İşte üniversitelerimiz, işte sağlık merkezimiz, işte yatırım merkezlerimiz…” dedi.

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİ ASLA BIRAKMAYIN”
Konser alanını dolduran gençlere milli ve manevi değerler noktasında önemli tavsiyelerde bulunan Sekmen, şöyle devam etti: “Sevgili gençler şunu unutmayalım ki; ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler var. Bu ülkede terör çıkartmak isteyenler var. Onlara asla geçit verilmeyecek. Bu aziz Vatan, tarihin en şerefli ve en güzel milletini barındırır. Gittiği yerlere özgürlük götürür, bağımsızlık götürür, herkesi inançlarında serbest bırakır. Gençler; milli ve manevi değerlerinize bağlılığınızı asla bırakmayın. Bir milleti millet yapan o milletin milli ve manevi değerleridir. Onlara sığınırsak, onları yaşar ve yaşatırsak bilelim ki, kimse bizim sırtımızı yere getiremez. İlim ve bilimin de gereğini yapmak zorundayız. Eğer ülkemizi kalkındırmak istiyorsak, bilim ve ilme önem vermemiz gerekiyor. Siz sevgili gençlerden şunu istiyoruz; derslerinizde başarılı olun. Batı’nın fennini alarak, tekniğini alarak bu güzel ülkemizi çok daha güzel noktalara taşıyalım. Bizlere bu cennet vatanı emanet eden, cennet vatanımız ve aziz milletimiz için canlarını feda eden şehitlerimize rahmet, gazilerimize de sağlık ve afiyetler diliyorum. Kış turizm merkezimize çok sayıda tesis yapan, bu tesisleri bizlere kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza ve diğer yetkililerimize teşekkür ediyorum ve diyorum ki daha nice Winterfest’lerde buluşmak dileğiyle…”