Yama Dağı Kayak Merkezi Önümüzdeki Kışa Kaldı

Yama Dağı Kayak Merkezi Önümüzdeki Kışa Kaldı :Malatya’da hem kayak sporlarının gelişmesini hem de kış turizmini hareketlendirmesi beklenen Yama Dağı Kayak Merkezi, eksiklerinden dolayı bu kışa yetiştirilemedi.
Malatyalıların açılışını merakla beklediği kayak merkezi, yapımının tamamlanamamasından dolayı bu kış kullanılamayacak. Kayak merkezi, yapım çalışmalarında sona gelinmesine rağmen eksiklerinin giderilmemesinden dolayı teslimi gerçekleştirilemedi. İlk kayağın bu sezon yapılması planlanan kayak merkezi, Hekimhan’ın kış mevsiminde geçit vermeyen 2500 rakımlı Yama Dağı’nda bulunuyor. teleferik ve 70 kişilik bir otel bulunuyor.

Faaliyete geçmesi halinde Malatya’nın yanı sıra Sivas, Kahramanmaraş ve Erzincanlılar tarafından da kullanabilecek kayak merkezinde teleferik ve 70 kişilik otel bulunuyor.

“TESİS BU KIŞ KULLANILAMAYACAK”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi fındıklı, müteahhit firmanın kalan işleri tamamlayamaması nedeniyle tesisin teslim alınamadığını belirtti. Tesisteki don durumla ilgili bilgi veren Fındıklı, “Yama Dağı’ndaki kayak merkezimizin eksikleri bulunduğu için bu kış kullanılamayacak. Yüklenici firma işi tamamladığında, tesisin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devri olacak. Tesisimizde ilk kayağın önümüzdeki kış yapılacağını tahmin ediyoruz. Kalan işlerin tamamlanması da biraz zaman alacaktır” diye konuştu.