Yarıyıl tatili Kartepe kayak merkezine yaradı

Yarıyıl tatili Kartepe kayak merkezine yaradı :Kar kalınlığının 90 santimetreyi bulduğu Kartepe’de, yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte kayak merkezindeki doluluk oranı yüzde 70’lere çıktı.

Renkli görüntülerin oluştuğu pistlerde çocuklar kayak yaparak stres atarken, otel yönetimi güvenlik açışından tüm tedbirlerinin alındığını söyledi. Yoğun kar yağışı sonrası kar kalınlığı 90 santimetreyi bulan Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan kayak merkezi, okulların kapanmasıyla birlikte başlayan yarıyıl tatili sonrası doluluk seviyesini arttırdı. Turistlerin ve tatilcilerin yoğunluğuna bir de yarıyıl tatili eklenince kayak pistleri kayakseverler ile doldu taştı. İlk kez kayak yapanların düşe kalka kayması renkli görüntü oluştururken, özellikle çocuklar, pistlerde aileleriyle kızak kayarak tatilin keyfini çıkardı.

Otel yönetimi ile kayak merkezinde bulunan işletmeciler ise tatilcilerin herhangi bir kaza yaşamamaları için piste yoğun güvenlik önlemleri aldıklarını dile getirdiler. Pist içinde kayakseverlerin arasında megafonla dolaşan görevliler tatilcileri uyarırken, pist içerisinde bulunan ağaçlar darbe emici süngelerle kaplandı. Pist kenarlarını da güvenlik perdeleriyle kapatan işletmeciler, güvenliklerinin üst seviyelerde olduğunu söylediler.İkinci sınıfa giden çocuğu Yaman ile İstanbul’dan Kartepe’ye tatile gelen Seçkin Nazlı, “Tatili yaşabilsinler diye Kartepe’ye geldik, umduğumuzu bulduk. İstanbul’da böyle bir karı bulmak mümkün değil. Dolayısıyla güzel geçiriyoruz tatilimizi” dedi.

Hem acemiler hem de üst seviyedeki kayakçılar için pistlerin bulunduğunu belirten Kayak eğitmeni Halit Gider, “Merkezimizde çok tecrübeli kayak hocalarımız var. 30 kişilik profesyonel bir ekibiz. Hiç bilmeyen bir misafirimize bile bir iki saat içerisinde kayağı öğretiyoruz. Malzemelerimiz güvenlikli olduğu için düşer düşmez çıkıyor ve sakatlığı engelliyorlar” diye konuştu.Güvenlik önlemlerinin üst seviyede olduğunu söyleyen Kartepe’deki otelin ve kayak merkezinin genel müdür yardımcısı İrfan Çiçek, “Otelimiz İstanbul’a yakınlığı ve Kocaeli’nin sanayi bölgesi olmasından dolayı yoğun bir bölgeye hitap ediyor. Otelin doluluğu sömestr dönemi ve muhteşem kar yağışı ile birlikte yüzde 70 civarında. Merkezimizdeki telesiejlerimizin bakımız yaz kış zamanında yapılıyor. Tecrübeli ve profesyonel bir ekibiz. Bütün kayak sporlarıyla ilgili güvenlik önlemleri ziyadesiyle alınmış durumda. Misafirlerimiz geldiğinde emniyetli bir şekilde sporlarını yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kayak sırasında aldıklarını önlemleri sıralayan Kızak evinin görevlilerinden Adem Yıldız ise misafirleri ilk kapıda karşılayarak uyardıklarını dile getirerek, “Görevli arkadaşlarımız devamlı saha içerisinde uyarılarda bulunuyor. Ağaçlarda süngerlerimiz ve filelerimiz var. Misafirlerimizin zarar görmemesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve yaptığımıza da inanıyoruz” şeklinde konuştu.