Yaylalara teleferik projesi Ordunun turizm ekonomisi güçlendirir

Yaylalara teleferik projesi Ordunun turizm ekonomisi güçlendirir :Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu yaylalarını birbirine bağlayacak olan “Yaylalara teleferik” projesinin Ordu’ya ekonomik anlamda getirileri olacağını belirterek, Ordu’nun artık teleferik kenti haline geleceğini söyledi.

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu yaylalarını birbirine bağlayacak olan “Yaylalara teleferik” projesinin Ordu’ya ekonomik anlamda getirileri olacağını belirterek, Ordu’nun artık teleferik kenti haline geleceğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un seçim öncesi açıkladığı “Yaylalara teleferik” projesi hakkında konuşan Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, yaylaların Ordu turizm için önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Projenin hayata geçmesi durumunda alternatif turizmin gözdesi olan yaylalarda hareketliliğin artacağını ifade eden Toparlak, “Turizmde en önemli unsurumuzun yaylalarımızın olduğunu biliyoruz. Artık yönelim alternatif turizme doğru kaymaya başladı. Bizim de en önemli olan kaynağımız yaylalarımız. Bu sebeple yaylalarımızı turizme kazandırmak, yeşil yol ile Ordu yaylalarını gezecek olan vatandaşların konaklama alanlarının yapılması gibi çalışmaları gerçekleştirip, yayla turizmi ekonomisini güçlü kılmak istiyoruz. Yaylalarımıza bu kadar önem verirken yaylaların teleferiklerle birbirine bağlanacağı ‘Yaylalara teleferik’ projesi gerçekten ilk ve büyük bir projedir. Eğer bu proje gerçekleşirse Ordu için büyük bir kazanım olacaktır” dedi.

“ORDU ARTIK TELEFERİK KENTİ OLACAKTIR”

Ordu’nun merkez ilçesi Altınordu’da bulunan ve şehrin seyir terası konumundaki Boztepe ile şehir merkezini birbirine bağlayan teleferik hattının Ordu ile özdeşleştiğini aktaran Toparlak, “Ordu’da merkezde bulunan teleferiğe baktığımız da 2-3 bin metrelik uzunluğu ile şehrimizi marka haline getirmiş durumda. ‘Yaylalara teleferik’ projesi gerçekleşirse Ordu artık teleferik kenti olacaktır diye düşünüyorum. Yaylalarda yapılacak olan konaklama tesisleri ise doğaya zarar vermeyecek şekilde, teleferik istasyonları aralığında yapılacak, bu konuda da doğaseverlerimiz rahat olabilir” diye konuştu.