Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı 4 milyon Başkentliyi taşıdı

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı 4 milyon Başkentliyi taşıdı : Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenimahalle ile Şentepe arasında iki aşamalı olarak yapımı gerçekleştirilen hattan, bugüne kadar 4 milyonun üzerinde Başkentli yararlandı.

Yenimahalle metro durağıyla senkronize hizmet veren 4 istasyonlu teleferiğin 1450 metre uzunluğundaki ilk hattı, 17 Haziran 2014 tarihinde tamamlanarak hizmete girmişti.

Şentepe merkez ile TRT vericiler arasındaki 1800 metre uzunluğundaki ikinci aşama teleferik hattı da 20 Mayıs 2015 tarihinde hizmete alındı.

Birbiriyle bağlantılı olarak çalışan teleferik hattından günün her saatinde rahat seyahat edebilen Ankaralılar, bu ayrıcalığı yaşamaktan oldukça mutlu oluyorlar. Teleferik yolculuğuyla kenti yer yer 67 metre havadan panoramik olarak izlemenin zevkini de çıkaran Başkentliler, daha önce otobüs veya özel araçlarla 30 dakikada aşabildikleri 3 bin 257 metrelik mesafeyi 13,5 dakikada almanın tadına varıyorlar.

Teleferik hattını kullanma şansını elde eden vatandaşlar, Ankara manzarası eşliğinde trafiksiz, telaşsız ve tehlikesiz şekilde seyahat ediyorlar.

-ANKARA DIŞINDAN GELENLERDEN YOĞUN İLGİ

Toplu taşıma amaçlı ilk teleferik hattı olma özelliğindeki 106 vagonlu teleferik hattı, ücretsiz olması nedeniyle de bölge dışında yaşayan Başkentlilerin yanı sıra şehir dışından gelenlerin de ilgi odağı oluyor.

Yenimahalle Metro durağı ile Şentepe Antenler bölgesi arasında senkronize olarak hizmet veren hattın, “Yenimahalle Metro İstasyonu, Yunus Emre Meydanı, TRT Vericiler ve Şentepe Son Durak” olmak üzere 4 durağı bulunuyor. Teleferik hattı apartmanların 7 metre üstünden yol alırken, zaman zaman bu mesafe, yerden 67 metre yüksekliğe kadar çıkıyor.

Her biri 10 kişi taşıma kapasitesine sahip kabinlerin tamamı hat üzerinde aynı anda çalışırken, her kabin 5 saniyede bir istasyona gelerek yolcularını alıyor.

-GÜNDE 18 SAAT ULAŞIM İMKANI

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı ulaşıma girdiği tarihten itibaren yıllık bakımlarının dışında her gün 18 saat hizmet veriyor. Başkent ve Başkentliler için yeni bir ulaşım sistemi olan teleferik hattında yolcuların güvenliği ve konforu da en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş durumda. İstasyonlarda titizlikli görev yapan güvenlik elemanlarının yanı sıra ana kumanda merkezinden de kabinlerin hız ayarlaması başta olmak üzere takibi, anlık olarak yapılıyor. Güvenlik önlemleri açısından, hatta 12 yaşından küçüklerin tek başına seyahat etmelerine izin verilmiyor.