Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı törenle hizmete girdi

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı törenle hizmete girdi :Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı, düzenlenen törenle açıldı. Yenimahalle- Şentepe bölgesine yapılan teleferik hattı, ulaşımı 13,5 dakikaya indirecek. Açılışa Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şentepe Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen törenle ’Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’ açılışını yaptı. Davutoğlu, açılışını yaptığı Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nın vatandaşlara ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

HATTIN TAMAMI HİZMET VERMEYE BAŞLADI
Yenimahalle Metro durağı ile Şentepe Antenler bölgesi arasında ücretsiz hizmet verecek olan teleferik hattının 1. ve 2. etap bağlantı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, hattın tamamında hizmet verilmeye başlanmış olacak.

ULAŞIM 13,5 DAKİKADA SAĞLANACAK
Metro Durağı ile Şentepe arasında senkronize olarak yolcu taşımacılığı yapılan 4 istasyonlu, 3 bin 257 metre uzunluğundaki teleferik hattında ulaşım 13,5 dakikada sağlanacak. Bölgede trafiğin rahatlamasına yardımcı olan teleferik hattı apartmanların yaklaşık 7 metre üzerinde yer alıyor.

4 durak boyunca 106 kabinin aynı anda hareket edeceği teleferik sistemi, saatte tek yönde 2 bin 400 kişi taşırken, her kabin 5 saniyede bir istasyona gelerek yolcu alacak.