Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının 2. etap çalışmaları

Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının 2. etap çalışmaları :Yenimahalle-Şentepe arasında toplu taşıma amaçlı olarak hizmet veren Teleferik hattının 2. etabında yolcu kabinlerinin takılmasına başlandı. 2. Etapta kullanılacak 58 adet yolcu kabininin halatlara takılması çalışmaları nedeniyle teleferik hattında, 1 Mart Pazar gününe kadar yolcu taşımacılığı yapılamayacak.

EGO yetkilileri konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, teleferik hattının yapım çalışmalarının iki aşama olarak planlandığını hatırlatarak, 1. etabı hizmette olan teleferik hattının, 2. Etabında entegrasyon çalışmalarının yapıldığını bildirdiler.

Yetkililer, geçen yıl Haziran ayından bu yana hizmette olan 1. etap Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının devamı niteliğindeki 2. etap hattın, entegrasyon çalışmaları nedeniyle mevcut teleferik hattında da yolcu taşıma işlemine 26 Şubat Perşembe gününden itibaren ara verildiğini, Pazar gününe kadar sürecek çalışmalar süresince vatandaşların ulaşımlarını EGO otobüsleriyle yapabileceklerini kaydettiler.

-TEST SÜRÜŞLERİNİN ARDINDAN YOLCU TAŞINACAK
Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 1. etabının 1400 metre uzunluğunda 3 istasyon ve 48 kabinden oluştuğunu hatırlatan yetkililer, tek istasyondan oluşan 1800 metre uzunluğundaki 2. etap teleferik hattında ise 58 kabinin halatlara takılma işlemlerinin sürdüğünü kaydettiler.

2. etapta yapım çalışmalarının tamamlanma aşamasına gelindiğini kaydeden yetkililer, kabinlerin halatlara takılması işleminden sonra iki hattın birleştirilmesi ve güvenlik açısından gerçekleştirilecek test sürüşlerinin ardından işletme ruhsatı alınarak, sistemin faaliyete geçirileceğini bildirdiler.

“GÜNDE 86 BİN 400 KİŞİ TAŞIMA KAPASİTESİNE ÇIKACAK”
Metro ile senkronize 18 saat çalışacak teleferik hattının toplamında 4 durak ve her biri 10 kişi taşıma kapasitesine sahip 106 adet kabinden oluşacağını vurgulayan yetkililer, şunları söylediler:
“Teleferik sistemi 200 metre kot farkında inşa edildi. 24 metrelik inme-binme alanı olan sistemde, yolcular bir yandan inerken, başka bir yerden de kabinlere binecek. Her kabin 15 saniyede bir istasyondan hareket edecek. 2. hattında devreye girmesiyle birlikte tek yönlü 2 bin 400, çift yönlü 4 bin 800 yolcu taşınırken, bu sayı günlük olarak 86 bin 400 yolcu taşıma kapasitesine ulaşabilecek. Sistem tam kapasite ile çalışırken hiç durmayacak, yavaşlamayacak. Sadece engellilerin ve yaşlıların binişi sırasında kalkış yavaşlatılacak.”

Kabinleri kamera ile izlenen, koltukları ısıtma sistemiyle donatılan teleferik hattının, iki etabının toplam uzunluğunun istasyonlarla birlikte 3 bin 257 metre olduğunu kaydeden yetkililer, ücretsiz yolcu taşımacılığı yapılan teleferik sisteminin 2. etabının da devreye girmesiyle birlikte, Şentepe Merkezden Yenimahalle Metro istasyonu arasındaki 3 bin 257 metrelik mesafenin yaklaşık 13,5 dakikada kat edileceği kaydettiler.