Yıldız Dağı Kayak Merkezine Yapay Karlama Sistemi Kurulacak

Yıldız Dağı Kayak Merkezine Yapay Karlama Sistemi Kurulacak :Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne yapay karlama sistemi oluşturulması için çalışma başlatıldı. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne yapay karlama sistemi oluşturulması için çalışma başlatıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İtalya’dan gelen uzmanlar ve teknik personelle birlikte bölgeye yapılması kararlaştırılan projeler ile ilgili incelemelerde bulundu.

Plan Proje ve İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya ile teknik personelin de hazır bulunduğu incelemede pistlerin durumu, otel, günübirlik tesislerin inşaat çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve diğer işler de ele alındı.

Gezi ve incelemelerin ardından bir değerlendirmede bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “2015 yılı kış sezonunun sona ermesi ile Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde gelecek sezon yapılacak yatırımları incelemek ve araştırmak için bugün bu bölgeye geldik. 2016 yılı kış sezonunda Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne yapay karlama sistemi kurmak istiyoruz. Yapay karlama sisteminin faaliyete geçmesi için gerekli olan yapay gölet de inşa edilecek. Hangi pistlerde yapay karlama yapılacağını belirlemek için de teknik ekibimizle fizibilite çalışmaları yapıyoruz. İnşallah yaptığımız incelemelerden gelen verileri, yapacağımız projelere aktararak yapay karlama sisteminin ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu projeyle 2015-2016 kış sezonunda Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde karın yağıp yağmamasına bakmadan tesisimizi halkımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

Vatandaşların bölgeye daha rahat bir şekilde ulaşması için yolların ıslah edileceğini vurgulayan Ayhan, “Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde günübirlik tesisler, otellerin inşaat çalışmaları, çevre düzenlenmesi ve diğer bütün işlerimiz mevsim şartları el verdiği sürece devam edeceğiz. Önümüzdeki kış sezonunda bütün bu çalışmaları tamamlayarak, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ni bölgenin en iyi kayak merkezi yapmayı hedefliyoruz. Yapacağımız işlerde kaynak ve irade sorunumuz yoktur. Sivas kamuoyundan aldığımız destekle Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde çok güzel işler ortaya çıkacağına inanıyorum.” diye konuştu.