Yıldız Dağı Kayak Tutkunlarını Bekliyor

Yıldız Dağı Kayak Tutkunlarını Bekliyor :Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan, vatandaşların 23 Ocak’a kadar Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezindeki teleski ve telesiyejden ücretsiz faydalanabileceklerini bildirdi.

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi, kayak tutkunlarını bekliyor.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılından itibaren yoğun süren çalışmaların ardından kayak tesisinin hazır hale getirildiğini belirtti.

Kentte kış turizmi açısından söz konusu tesisin çok önemli olduğuna dikkati çeken Ayhan, bölgede hazırlıkların tamamlandığını, vatandaşların hafta sonları Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinde kayak yapabileceklerini ifade etti.

Merkezdeki teleski ve telesiyejden vatandaşların 23 Ocak’a kadar ücretsiz faydalanabileceklerini belirten Ayhan, bu tarihten sonra ise belirlenen ücret tarifesinin uygulanacağını bildirdi.

Amaçlarının tesisleri tanıtmak olduğunu ifade eden Ayhan, 23 Ocak’tan sonra da fiyatların en makul seviyede olacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Amacımız tesisten kar etmek değil, halkımızın sosyal ihtiyaçlarına cevap vermek. Halkımızın bu güzel tesisten faydalanmasını arzu ediyoruz. Başlangıç süresince birtakım eksiklikler ya da sıkıntılar meydana gelmesi normal. Bu noktada Kayseri Erciyes AŞ’den danışmanlık hizmetleri alarak teknik personelimizin eğitim çalışmaları devam ediyor. Şimdiden, meydana gelecek sıkıntılardan dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Vatandaşlarımızın Yıldız Dağ Kış Sporları ve Turizm Merkezine ulaşması için çalışma yapıyoruz, birkaç gün içerisinde netlik kazanacak. Halkımızı bölgeye götürerek sosyal ihtiyaçlarının karşılanması sağlanmış olacak.”

Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinde Şubat ayında “Valilik Kupası” adı altında kayak turnuvası düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.