Yıldız Dağı ‘nda ‘yıldızlar’ yetişecek

Yıldız Dağı ‘nda ‘yıldızlar’ yetişecek :Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinin günübirlik hizmet vermeye başlaması, Sivas’taki kayakçıları heyecanlandırdı.

Kayak Milli Takımı Antrenörü İlhan Erzurum, günübirlik hizmet vermeye başlayan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinin Sivas’ta yeni kayakçıların yetişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla 15 Eylül 2013’te temeli atılan ve yapımı büyük oranda tamamlanan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nin faaliyete geçmesi, Sivas’ta yıllardır Yoğunyokuş Kayakevi dışında kayak sporu için herhangi bir tesis bulunmamasından yakınan kayakçıları heyecanlandırdı.

Kayak antrenörleri ve yetkililer, uluslararası standartlara sahip bu tesis sayesinde Sivas’tan daha fazla başarılı kayakçı çıkacağına inanıyor.

Kayak Milli Takım Antrenörü İlhan Erzurum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin 552 metre yüksekliğindeki Yıldız Dağı’nın eteklerindeki tesislerin hizmete girmesiyle Sivas’ın 25 yıllık hayalinin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Tesislerin çok uzun soluklu bir projelendirme ve kamuoyu oluşturma döneminden sonra çok hızlı şekilde yapıldığını belirten Erzurum, tesislerin yapımında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’ın katkısının büyük olduğunu dile getirdi.

Erzurum, “Bakanımızın, milletvekillerimizin, Sivaslı birçok bürokratın katkıları var. Belki başka kayak merkezlerinde 40-50 yıl içinde yapılan tesisleşme burada son 2 yıl içerisinde gerçekleşti” dedi.

Yarım kalan yerler olduğunu ancak onların da kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Erzurum, şunları söyledi:

“Bu sene ilk yılımız, personel eğitim görüyor. Mekanik tesisler yeni. Birtakım aksaklıklar olabilir, bu konuda kayakseverlerden ve Sivas halkından anlayış bekliyoruz. Bizim açımızdan hem sportif hem de turizm açısından sevindirici bir gelişme. Sivas, her zaman kayağın beşiği olarak geçmiştir ve çok sayıda milli sporcu yetiştirmiştir. Bundan sonra daha çok sporcu yetiştirileceğini ve birçok uluslararası organizasyona buranın ev sahibi olacağını görebiliyoruz. Her şey çok kaliteli ve dünya standartlarında yapıldı. Belki Türkiye’de birçok ilke imza atıldı. Pistler ilk defa ihale yöntemiyle ve profesyonel firmalara yaptırıldı.”

Erzurum, tesislere halkın çok yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek, “Sivas’ta kayağa çok ciddi ilgi vardı, bundan sonra bunun giderek artacağını düşünüyoruz. Çevre illerin ilgisi var. Tokat’tan gelmek isteyenler var. Kayak kulübü kuruldu, bizden destek istiyorlar” ifadesini kullandı.

Kayak merkezinde kar kalitesinin çok yüksek olduğuna işaret eden Erzurum, gelecek yıl yapay karlama sisteminin de devreye girmesiyle Türkiye’de kayak sezonu en erken açan merkez olabileceklerini kaydetti.

Yıldız Dağı’nda kayak için her şeyin uygun olduğunu aktaran Erzurum, buranın turizm ve sportif anlamda çok rantabl bir kayak merkezi olacağını belirtti.

“Sivas’ın kalbi olacak”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan da sezon açılışını 17 Ocak Cumartesi günü yapacakları merkeze halkın şimdiden çok yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Sivas’ta kayağa fazla ilgi olduğunu ilk defa burada gördüğünü anlatan Ayhan, “Bu ilgi, kamuoyunda söyleniyordu ama fiilen ilk kez gördüm ve gurur duydum. Yaptığımız yatırımın boş olmadığını görebiliriz. Tesisler her anlamda bittiğinde burası kış mevsiminde Sivas’ın kalbi olacak” dedi.

Kayak merkezinin yeni yürüyen Bebek misali olduğunu dile getiren Ayhan, “Bazen düşebilir ama kaldıracağız. Zamanla eksiklerimizi gidereceğiz. Bu yıl eğitim ve tanıtıma önem vereceğiz” şeklinde konuştu.

Ayhan, merkeze 17 Ocak 2015’ten itibaren 3 ay boyunca ücretsiz servis sağlayacaklarını belirterek, Yıldız Dağı yolunda da ıslah çalışmalarının süreceğini ve standardın artırılacağını dile getirdi.

Salih Ayhan, 5 günübirlik tesisin, otelin ve diğer donanımların da tamamlanmasıyla tesiste etkinlikler yapmaya başlayacaklarını ifade ederek, “2015’ten sonraki sezonda biz artık Kayseri tarafından misafir bekliyoruz. Ordu, Tokat, Çorum, Yozgat ve Kayseri güzergahındaki bütün kayakseverleri burada ağırlayabilecek potansiyele sahip olacağız” dedi.