Yıldız Dağı yeni kayak sezonuna hazırlanıyor

Yıldız Dağı yeni kayak sezonuna hazırlanıyor :Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin yeni sezonda yol standardı ve kalitesinin artırılması amacıyla hazırlıklar sürdürülüyor.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, yol ve kayak merkezindeki çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

İdarenin yol çalışmalarına değinen Ayhan, kurumun prestij projeleri arasında yer alan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin yol standardını ve kalitesini artırmak amacıyla faaliyetlerinin devam ettiğini kaydetti.

Sıcak Çermik ve havaalanı ile merkez arasındaki 82 kilometrelik yol projesi hakkında bilgi veren Ayhan, yolun imar kılavuz planlarının yapılması ve çalışmalara başlanması için belli süreye ihtiyaç olduğunu belirtti.

İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün de yaklaşık 2 aydır Yıldız Dağı yolunda yoğun çalışarak belli bir mesafe aldığına işaret eden Ayhan, “Yolumuzun asfalt kaplama yapılması ve trafik işaretlerinin yerleştirilmesiyle vatandaşlarımız kayak merkezine daha rahat gelecek. Bu çalışmalarda emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve Sivas Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün yetkilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kayak merkezinde 2 ay içinde kaba inşaatları tamamlayarak iç tefrişat işlemlerine başlayacaklarını ifade eden Ayhan, zirvede, telesiyejlerin üzerinde ve M3 istasyonunun arkasında yoğun çalışma yürütüldüğünü vurguladı.

Ayhan, Yıldız Dağı’nda 2015-2016 kış sezonunun eksiksiz, sorunsuz şekilde yaşanacağını bildirdi.

Suni karlama sisteminin ihalesini, gerekli rekabet şartı oluşmadığından 28 Temmuz’a ertelediklerini, çevre düzenleme ihalesinin ise 30 Temmuz’da yapılacağını belirten Ayhan, şöyle devam etti:

“Sivas bizi takip etsin. Yıldız Dağı’nın Sivas’a değer katacağını her zaman söylüyoruz. Bu bölgede çalışmak zor ancak bunu başarabileceğimizi düşünüyoruz. Bu yıl inşaatları da bitirdikten sonra Yıldız Dağı’na daha neler katacağımızı düşüneceğiz. Önemli olan altyapı, içme suyu, kanalizasyon, otel, sağlık evi, idari bina, günübirlik tesisler, pistlerin yenilenmesi, çevre düzenlemesi, aydınlatma ve yol. Bunları bitiriyoruz. Kayak merkezini 3 yılda önemli bir noktaya getireceğiz.”

Ayhan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın kayak merkezi için her zaman destek verdiğini ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini kaydetti.