Yıldız Dağına Buz Park Projesi Yapılacak

Yıldız Dağına Buz Park Projesi Yapılacak :Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne yapılacak olan ‘Buz Park’ projesi ile kayak severler Yıldız Dağı’nda buz pateni yapabilecek.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde yeni sezon öncesi proje çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda ‘Buz Park’ projesi ile kayak merkezinde kötü hava şartlarında mekanik tesislerin çalışmadığı anlarda ‘Buz Park’ projesi kayak severler için alternatif eğlence merkezi olacak.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas’ın cazibe merkezi olan kayak merkezinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Ayhan, yapımı devam eden buz parkın Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yüzde 50 eş finansmanla yapıldığını diğer kısmın ise Sivas İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını ifade etti.

Projenin bölgenin turizm alt yapısını güçlendireceğini vurgulayan Ayhan, “Bu çalışma kış memleketi olan ilimizde ilk kez uygulanmakta ve bölgenin cazibe merkezi olması noktasında da önemli bir adım daha atılmaktadır” diye konuştu.

Kışın herhangi bir hava muhalefeti veya diğer nedenlerle tesislerin çalışmadığı durumlarda kayak merkezinde vatandaşların buz parkta kayak yapabileceğini belirten Ayhan, “Sadece kayakla değil her anlamda bölgeyi donanımlı hale getirmek için birçok alternatif ile Yıldız’ı güçlendirmeye çalışıyoruz. Bunun da en somut örneklerden birisi buz park projemiz. En geç aralık ayının sonunda kaplaması da yapıldıktan sonra inşallah hizmete girecek.”dedi.