Yıldız dağına meteoroloji gözlem istasyonu kuruluyor

Yıldız dağına meteoroloji gözlem istasyonu kuruluyor :Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde Meteoroloji gözlem istasyonu kurulacağı bildirildi.
Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde hava sıcaklığını ve kar kalınlığını ölçecek insansız otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun yapımı için çalışmalara başlandı. Meteoroloji Müdürü Haydar Bacanlı ve beraberindeki heyetin incelemeleri sonucu insansız otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulacağı yer tespit edildi. Yapılacak istasyon ile kayak merkezinde gelecek sezondan itibaren daha sağlıklı hava raporu verilecek ve merkezin sıcaklığı ile kar yüksekliği ölçülecek. Sistem sayesinde ülke genelinde bulunan kayak merkezleri için medyada yer verilen kar kalınlığı ve hava tahmin raporuna Yıldız Dağı’da eklenmiş olacak. Böylece ülke genelindeki kayak severler Yıldız Dağı’nın günlük haberini alacak ve dağında tanıtımı yapılmış olacak.
Yıldız Dağı’nda yapılan çalışmaları değerlendiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan çok güzel bir kış geçirdiklerini belirterek, “Bu belki turizm açısından, istihdam açısından değil ancak, kendi açımızdan, işletme sistemini oturtmak, eğitim programlarını yapmak ve sistemin döngüsü ile işletme kültürünün oluşması bakımından güzel bir sınav oldu.” dedi.
Vatandaşların yolla ilgili taleplerini ve hassasiyetlerini dikkate aldıklarını kaydeden Ayhan, “Olukman Köyü’nden Yıldız Dağı’nda kadar olan yolu arkadaşlar projelendiriyor. Biz bu sene o bölgede çok rahatlayacağız ve çok rahat bir ulaşım sağlayacağız. Yapay karlama sistemleriyle de Yıldız Dağı Sivas için kışın bir cazibe merkezi olacak.”dedi.
Ayhan, “Türkiye’deki 52 kayak merkezi içerisinde Yıldız Dağı inşallah ilk 10’da olacak. Yıldız Dağı ileri ki senelerde Palandöken, Erciyes, Kartalkaya gibi Türkiye’nin gözde kayak merkezleri arasında yerini alacak. Kar sorunu, ulaşım sorunu olmayacak. Sıcak Çermik bağlantısı yapılacak. Hep beraber Sivas’a güzel bir proje kazandırmanın mutluluğunu hep beraber yaşayacağız.”diye konuştu.