Yozgat’ın teleferik hayali gerçek oluyor

Yozgat’ın teleferik hayali gerçek oluyor :Yozgat Belediyesi ORAN işbirliği ile tarihi bir projeye adım atmaya hazırlanıyor

Dönemim Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2009 yılındaki Yozgat mitinginde, vatandaşlara verdiği teleferik sözünü gerçekleştirmek için Yozgat Belediyesi harekete geçmeye hazırlanıyor. 2 Etapta düşünülen projede birinci etap Merkez- Çamlık, ikinci etapta ise Merkez-Nohutlu olarak planlanırken projenin kaynağı ORAN olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Kazım Arslan, ‘Yozgat’ı cazibe merkezi yapmak için bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. ORAN ile görüşmelerimiz başladı. İnşallah yakın zamanda bu konuda adım atılacak’ dedi.

Yozgat Belediyesi Merkez-Çamlık ve yine Merkez-Nohutlu arasında iki etaplı bir teleferik projesini kazandırmak için ORAN ile işbirliği yapacak.

YOZGAT BU PROJEYİ HAK EDİYOR

Yozgat Belediyesinin ORAN ile hazırlayacağı projeye Yozgat milletvekillerinin de desteği bekleniyor. ORAN’ın yanı sıra proje için Bakanlık desteklerinin de alınması durumunda teleferik projesinin hızlılıkla tamamlanması sağlanabilir. Böylece Türkiye’nin il milli parkı Çamlık’ın cazibesi artarken şehrinde görünümüne büyük katkı sunabilir. Proje konusunda özellikle Bekir Bozdağ’dan önemli katkı bekleniyor.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Proje konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Kazım Arslan, ‘Yozgat’ı cazip bir şehir yapmak istiyoruz. Teleferik projesini Yozgat’a kazandırabilirsek Yozgat’ın bir cazibesi olur. Projeyi 2 etaplı olarak düşünüyoruz. Merkez-Çamlık ve yine Merkez-Nohutlu arasında kurulacak olan teleferik km başına 1.5 milyon TL yatırım bedelli. ORAN ile görüşmelere başladık. Proje geçmesi durumunda yüzde 25’ini belediye yüzde 75’ini ORAN karşılayacak. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz’ diye konuştu.