Yozgat’ın teleferik hayali gerçekleşecek mi

Yozgat’ın teleferik hayali gerçekleşecek mi :Yozgat Belediyesi’nin teleferik müjdesini okurlarına duyuran Yozgat Çamlık’ın haberin vatandaşta büyük yankı buldu.

Yozgat’ın teleferik hayalini gerçekleştirmek için Yozgat Belediyesi’nin ORAN işbirliği ile proje hazırlığına girişmesini okurlarına ‘Yozgat’ın teleferik hayali gerçekleşecek’ yorumuyla duyuran gazetemizin haberi sosyal medya da ve Yozgat kamuoyunda büyük yankı bulması halkın teleferik konusunda ki hassasiyetini ortaya koydu. Teleferik projesinin gerçekleşmesi durumunda hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözü yerine gelmiş olacak hem de Yozgat’ın cazibe merkezi bir yer haline dönüşmesinin ilk adımı atılacak. Bunun için başta Bekir Bozdağ olmak üzere tüm vekillerimize büyük görev düşüyor.

‘Yozgat’ın teleferik hayali gerçekleşecek’ haberiyle Yozgat Belediyesi- ORAN işbirliği ile projelendirilmesi için harekete geçilen teleferikle alakalı haberin yankısı sürüyor. Cumhurbaşkanı Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 2009 yılında Yozgat mitinginde, vatandaşlara verdiği teleferik sözünü gerçekleştirmek için harekete geçen Yozgat Belediyesi’nin projesine siyasi desteğin gelmesi için halk çağrıda bulunuyor.

YOZGAT KAMUOYU MÜJDE BEKLİYOR

Çıkan haber sonrası kamuoyunda heyecan başladı. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, ‘Yozgat için teleferik projesini önemsiyoruz. Yozgat bu projeyi hak ediyor. Bu konuda Sayın Erdoğan’ın da sözü var. Sayın Bozdağ başta olmak üzere vekillerin bu konuda hassasiyetle durmasını istiyoruz’ dedi.

YOZGAT BU PROJEYİ HAK EDİYOR

Yozgat Belediyesi’nin ORAN ile hazırlayacağı projeye Yozgat milletvekillerinin de desteği bekleniyor. ORAN’ın yanı sıra proje için Bakanlık desteklerinin de alınması durumunda teleferik projesinin hızlılıkla tamamlanması sağlanabilir. Böylece Türkiye’nin il milli parkı Çamlık’ın cazibesi artarken şehrinde görünümüne büyük katkı sunabilir. Proje konusunda özellikle Bekir Bozdağ’dan önemli katkı bekleniyor.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Proje konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Kazım Arslan, ‘Yozgat’ı cazip bir şehir yapmak istiyoruz. Teleferik projesini Yozgat’a kazandırabilirsek Yozgat’ın bir cazibesi olur. Projeyi 2 etaplı olarak düşünüyoruz. Merkez-Çamlık ve yine Merkez-Nohutlu arasında kurulacak olan teleferik km başına 1.5 milyon TL yatırım bedelli. ORAN ile görüşmelere başladık. Proje geçmesi durumunda yüzde 25’ini belediye yüzde 75’ini ORAN karşılayacak. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz’ diye konuştu.