2 milyar liralık 4 projeyle Orduyu dünyaya tanıtacak

2 milyar liralık 4 projeyle Orduyu dünyaya tanıtacak :Ordu, yeni altyapı ve turizm yatırımlarını Avrupa’ya tanıtacak. Fransa’da düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM’e 4 projesiyle katılacak olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yurt dışından da yatırımcı bekliyor.

ORDU Büyükşehir Belediyesi, değeri yaklaşık 2 milyar lirayı bulan 4 projesiyle, 15-18 Mart tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından MIPIM’e katılıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin fuarda tanıtacağı projeler arasında 400 milyon dolarlık Ünye limanı projesi, 320 milyon liralık Ordu-Giresun Havalimanı, 120 milyon liralık Melet Irmağı projesi ve 50 milyon liralık Çambaşı Kayak Tesisi bulunuyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ortaklık ve şehrin tanıtımı için fuara katılacaklarını belirterek, “Şehrin hızlı gelişiminin ardından tanıtılması ve bilinir hale gelmesinin zamanı geldi” dedi. Ordu’yu yaşanabilir, temiz, cazip, butik bir büyükşehir haline getirmek dışında amaçlarının olmadığını anlatan Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Bu büyük projeleri görerek şehre gelmeleri başka yatırımlarda da Ordu’da olmalarını gündeme getirir. Mesela büyük kentsel dönüşüm projelerimiz var. Türk ve yabancı büyük firmalar gelmek istiyor, bizim daha orta ölçekli firmalarımız ise onlara ortak olabilirler” dedi.

Tamamı deniz doldurularak yapılan dünyanın ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın bölgede arazi fiyatlarını 10 katın üzerinde artırdığını anlatan Yılmaz, “Havaalanından önce ve havaalanından sonra diye gelişimi ayırsak abartmış olmayız. Metrekaresi 70-100 lira arasında değişen arsalar şimdi 2 bin liraya kadar çıkıyor. Sahil hattında arazi metrekareleri ise 10 bin lirayı geçiyor. Geniş araziler de yok. İnsanlar da satmıyor” diye konuştu.

Kayak merkezi ve Ünye limanı fuarda

– Ünye Konteyner Limanı, tüm Karadeniz ve ülkeye hizmet verecek şekilde tasarlanıyor. Çalışmalara, toplam 3 bin metrelik yeni dalgakıran inşası ile başlanacak ve 500 bin metrekareye ulaşacak terminal stok sahasında kaya dolgusuna geçilecek.

– Toplam 652 dönüm alanı kapsayan , Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi Türkiye’nin 5. büyük kayak tesisi olacak.

– Melet Irmağı projesiyle de Ordu’nun batı ve doğu bölgelerini birleştirecek bir çekim merkezi oluşturmak amaçlanıyor. Projeyle çok amaçlı turizm ve rekreasyon aksı oluşturulacak.

Çikolata Park geliyor

ENVER Yılmaz, Ordu’da bir yıl içinde havalimanına yakın bir bölgede ‘Çikolata Park’ açacaklarını söyledi. 64 dönüm alana yapılacak yatırımla butik çikolata üretimi yapılacak.