37 derece sıcakta kayak keyfi yaşadılar

37 derece sıcakta kayak keyfi yaşadılar :Hava sıcaklığının gölgede 37 dereceye ulaştığı Gaziantep’te vatandaşlar, sentetik çim pistte kayak yaparak serinlemeye çalışıyorlar.

Erikçe Ormanı’nda, 2 yıl önce 9 bin 600 metrekare alanda kurulan kayak merkezine gelen vatandaşlar, 200 metre uzunluğundaki profesyonel pistte kayabiliyor. Merkeze gelenler, fıskiyeler aracılığıyla yapılan yağmurlama sayesinde de sıcak havanın etkisinden kurtuluyor.

Çocuklar eğleniyor

Çocuklar da sıcak havada kayak yapmanın keyfini yaşıyor. Kayak öğretmeni Efe Yıldırım, havaların sıcak olduğu bugünlerde merkezde snowboard ve snow big eğitimi verdiklerini söyledi. Özellikle öğrencilerden ilgi gördüklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: “Konuklarımız, sıcak yaz gününde serin olan tesisimizde gönüllerince ve güvenli bir şekilde eğleniyor. Erikçe Kayak Merkezi, Avrupa’nın sayılı tesislerinden biridir. Türkiye’de sadece 2 yerde bulunuyor. Kışın yapılan kayağı aynı malzemelerle yazın yine burada yapıyoruz. Snowboard eğitimleri tesisimizde yılın her günü devam ediyor. Burası, şehir merkezine göre hissedilir oranda 6-7 derece daha serin. Sulama sistemiyle hava sıcaklığını daha da düşürebiliyoruz.”

Merkeze gelenlerden Batuhar Tırpar, hem eğitim aldıklarını hem de gönüllerince eğlendiklerini dile getirdi.Tesisin serin olduğunu ifade eden Tırpar, yaz tatilinde arkadaşlarıyla çok güzel vakit geçirdiklerini kaydetti.