Afyon Kalesi Teleferik Projesi Hazır

Afyon Kalesi teleferik projesi hazır :Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; geçen dönem asansör yapılması konusunun gündeme geldiği ancak maliyeti nedeniyle vazgeçilen Afyon Kalesi’ne teleferik projesi hazırladıklarını açıkladı. Afyonkarahisar Belediyesi, Kent Meydanı’ndan tarihi Afyon Kalesinde uzanacak teleferik projesinde büyük aşama kaydetti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; geçen dönem asansör yapılması konusunun gündeme geldiği ancak maliyeti nedeniyle vazgeçilen Afyon Kalesi’ne teleferik projesi hazırlandığını açıkladı.

Konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Burhanettin Çoban; “İlk kurulumuz, teleferiğe sıcak bakmıyordu bize asansör yapın dediler. Hatırlarsanız geçen dönem gazeteye ilan verdim ‘gelin buraya asansör projesi yapın’ diye. İtalya’dan, İsviçre’den ve ülkemizden firmalar geldi. Baktık ki 60-65 milyon TL gider oluyor. Tabi böyle bir rakam vermek Afyon için lüks ve gereksiz. Kurula gittik ve maliyetle ilgili bu durumu illettik, bize hak verdiler. Bunun üzerine ‘bir de teleferik projesi yapın’ dediler. Bu projeyi de yaptık. Biz istiyoruz ki Kent Meydanımızdan teleferik istasyonu olsun ve oradan insanlar binip kaleye çıksınlar. Buna karşılık kurul diyor ki, “Erdal Akar Parkından buraya al” O yüzden kurulla anlaşamadık. Teleferik uzmanları bize şunu söylüyor; “dünyanın her yerinde eğer teleferik her an ulaşılabilen yerde değilse fazla rağbet görmüyor.” O yüzden meydandan bunu yaparsak bir defa binen, meydana geldikçe tekrar binmek ister. Ama Erdal Akar Parkı’na bir kere giden bir daha gitmeyebilir. O yüzden ısrarımız o yönde devam ediyor” dedi.

Afyon Kent Meydan Projesi

Bu konuyla ilgili iki hafta önce Kültür Turizm Bakanlığında, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü ile toplantı yapıldığını aktaran Başkan Çoban; “Genel Müdür Bey bu konuya sıcak baktığını ifade etti ve teleferik yapılsın diye uygun görüşü Eskişehir’e gönderecekler. Bu ay içerisinde kuruldan karar çıkartabilirsek. Nisan’da da ihale edersek gelecek yıl içerisinde bu işi bitirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışma da Meydan Projesi içerisine dahil olacak, ki zaten o yüzden meydan projesi bekliyor. Ancak bu çalışma çok basit değil, örneğin bazı direkler kalenin tam tepesinin yanında orada helikopterle çalışmalar yapılıyor. Afyon’da Discovery kanallarına konu olacak güzellikte bir teleferik yapacağız” dedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sokak sağlıklaştırması projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığından ilimize gönderilen kaynakla eski mahallelerimizin ihya olacağını söyledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde yapılacak sokak sağlıklaştırma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sokak Sağlıklaştırması konusunda, bir önceki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’na özellikle teşekkür eden Başkan Çoban; “Sare Hanım; AK Parti kampı için ilimize geldiğinde yukarı mahalleri gezdi. Biz zaten geçen dönem tüm sokaklarımızın röleve ve restorasyon projelerini bitirmiştik. Sare Hanım hemen Başbakanımızı aradı ve Başbakanımız da Kültür ve Turizm Bakanına talimat verdi ve restorasyon için Özel İdaremiz adına 9,5 milyon lira gönderildi. Belediye, Valilik, Kültür Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Eskişehir’deki Rölöve Kurulu ihalesini yapacak ve yaklaşık 10 milyon lira para o bölgemize harcanacak. Bence eski mahallerimizin yüzde 70’i bu parayla ihya olur, geriye kalanını da biz yaparız inşallah” dedi.