Akçaabatta teleferik projesi başlıyor

Akçaabatta teleferik projesi başlıyor :Akçaabat’ta inşa edilecek olan teleferik projesi masaya yatırıldı.

Akçaabat Belediyesi’nce kurulacak olan teleferik projesi ön çalışması tamamlandı. Yapılan proje üzerinde proje yetkilileri ile Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen bir raya gelerek fikir alışverişinde bulunuldu.

Konuyla ilgili sitemize açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat turizmine katkı sağlayacak olan projenin ön görüşmesini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başkan Türkmen “Teleferik için arazide bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışma sonucunda istasyon yerleri ve kalış noktaları nereler olabilir gibi fikirler görüşüldü” dedi.

Yaklaşık maliyetinin 75 milyon lira olması beklenen teleferik projesinin yap-işlet devret modeliyle planlandığını da ifade eden Türkmen “Teleferik projesi yap işlet devret modeli olarak planlıyoruz. yaklaşık maliyeti ise 75 milyon lira. Teleferiğin Ortamahalle’yi havadan görebilecek şekilde planlanmasını tartışıyoruz. Üstten geçecek proje doğal Ortamahalle siluetini bozmaması gerekiyor. Buna özen gösteriyoruz. Henüz proje aşamasında olan teleferiğin Akçaabat turizmine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.