Aladağ Kayak Merkezi Çalışmaları Sürüyor

Aladağ Kayak Merkezi Çalışmaları Sürüyor :Konya’nın Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, Derbent Aladağ Kış Turizmi Fizibilite Raporu Hazırlama ihalesinin Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasından sonra, ihaleyi alan ekiple birlikte Aladağ’da incelemelerde bulundu.

Aladağ tesisinin yapımını gerçekleştiren firma yetkilisi Mehmet Eğlenceoğlu, çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürüp birinci etabı 2017 kış sezonunda hizmete hazır hale getireceklerini söyledi. Aladağ’ın kış sporlarıyla beraber bir spor kompleksi özelliklerini barındırdığını anlatan Eğlenceoğlu, “Burada teleferik ve telesiyejle birlikte, kayak tesisleri, konaklama ve ağırlama alanları, dağ bisikleti, dağcılık, ofroad, atçılık gibi birçok aktivitenin yapılması mümkün. Biz de hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz. Yılın her ayı misafirlerine hitap edecek önemli bir turizm merkezi olacak” dedi.

Mimar Hakkı Şahan da, Derbent’in doğasıyla önemli bir cazibe merkezi olduğuna dikkat çekerek, “Yapacağımız tesislerin Derbent ile birlikte Konya’ya, hatta ülkemize önemli bir değer katacağını düşünüyoruz. Suni kar üretim tesisinsin de olacağı projeyi yasal süreçlerle birlikte inşallah önümüzdeki kışa hazır hale getireceğiz. Birinci etapta teleferik ve telesiyejle birlikte acemi eğitim pisti ve normal pist bulunacak. Bura konaklama, restoran ve alışveriş merkezleri de olacak. Aladağ’ın güney cephesinde yani Mülayim köyü tarafında da zorlu kayak parkuru olacak” şeklinde konuştu.

“Aladağ projesinin gerçekleşmesiyle kış festivalleri planlıyoruz”

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise, uzun süredir üzerinde çalıştıkları projenin Büyükşehir Belediyesi’nin Fizibilite Raporu Hazırlama İhalesini yapmasıyla hız kazandığına dikkat çekerek, “Duyarlılığı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’e ve ilgili arkadaşlara teşekkür ederiz. Bundan sonra projenin daha hızlı ilerleyeceğine inanıyoruz. Konya turizmine önemli değer katacak olan Aladağ projesinin gerçekleşmesiyle biz de burada Kış Festivalleri planlıyoruz. Bunun yanında futbol kulüplerinin kamp yapabilecekleri bir alan oluşacak. Futbol sahalarıyla antrenman ihtiyacına da cevap verilecek” dedi.

Atlı Okçuluk Kulübü Başkanı Murat Kamışdere de, Derbent’in birçok spora uygun olduğunu belirterek, “Böyle bir doğada yapılacak olan tesislerin içinde ata sporumuz olan atlı okçuluğun da ihtiyaçlarını karşılayacak tesislerin bulunacak olmasından son derece memnunuz. İnşallah kayakla birlikte Derbent Aladağ komple bir spor merkezi olsun” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Eğlenceoğlu başkanlığındaki heyet zirveden itibaren arazi incelemesi yaptı. Dağcılık ekibi yürüyüş parkuru çalışırken, dağ bisikletçileri güzergah belirleme çalışması yaptı. Yamaç Paraşütçüleri de rüzgar ölçümü yaparak bölgede spor yapabileceklerini belirtti.