Aladağ’da bu yıl kayak keyfi yaşanacak

Aladağ’da bu yıl kayak keyfi yaşanacak :Konya’da yapımı süren Derbent Aladağ Kayak Merkezinin ilk etap kayak pistinin aralık ayında açılacağı bildirildi.

Konya merkeze 50 kilometre uzaklıkta 2 bin 385 metrelik rakıma sahip Aladağ’a kurulacak merkezde acemiler için “mavi bölge”, profesyoneller için “kırmızı pist”, ilçeden zirveye uzanacak teleferik ve sosyal tesisler hizmet verecek.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, Derbent ilçesine 4 kilometre uzaklıkta kurulacak kayak merkezinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Konuyla ilgili, Kayseri Büyükşehir Belediyesi projesi olan Erciyes’teki tesislerde incelemelerde bulunduklarını anlatan Acar, oradaki teknik heyetle çalıştıklarını belirtti.

-Kristal kar yapısı

Aladağ’ın toplam pist alan uzunluğu ile Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olabileceğini ifade eden Acar, “Kayak alanlarındaki yüksekliği, kristal kar yapısı, Konya merkeze 50 kilometrelik mesafesi ve doğal bitki örtüsü ile sadece kış döneminde değil, yıl boyunca birçok doğa sporunun yapılabilmesi imkanı olan Aladağ’ın, ciddi bir cazibe merkezi olması bekleniyor.” diye konuştu.

Acar, kayak merkezinde “mavi bölge” olarak adlandırılan ve kayağa yeni başlayanlar için hazırlanan bin 300 metrelik kayak pistinin yanı sıra günübirlik kullanılabilecek sosyal tesisler, ilçe merkezinden zirveye uzanan teleferik ve profesyonellerin kullanacağı “kırmızı pist’ alanları bulunacağını aktardı.

Kayak merkezine 50 milyon liralık yatırım öngörüldüğünü bildiren Acar, şunları kaydetti:

“Milletvekillerimizin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığından kaynak sağlanacağı konusunda alınmış sözleri var. İnşallah, bu kaynaklar da sağlanarak tesisin ilk etabını aralık ayına yetiştirmek için uğraşıyoruz. Merkezin ilk etabının bu yıl tamamlanmasını, açılışın aralık ayında yapılmasını hedefliyoruz. Dubai’de kayak merkezi olması ne kadar ilginçse, Konya gibi bozkırın ortasındaki bir şehirde kayak merkezinin olması ilginç olacak. Tesis, Konya’da yaşayan kayakseverlerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelecek misafirleri de ağırlayacak.”

– Yüzde 70’e varan teşvik verilecek

Acar, Konya’nın marka değerini artıracak bu tesisle bölgenin spor turizminde çok daha zengin ve iddialı bir noktaya geleceğinin altını çizdi.

Aladağ’ın turizm teşvik alanı ilan edilmesinin ardından kayak merkezine yatırım yapacak özel sektörün yüzde 60-70’e varan teşviklerden yararlanacağını vurgulayan Acar, “İlk etabın tamamlanmasının ardından buraya ciddi anlamda yatırımcı bekliyoruz.” dedi.

Tesisin henüz tamamlanmadan birçok kayak tutkununun uğrak yeri olduğunu söyleyen Acar, kar kalınlığının fazla olduğu dönemde ailelerin kayak takımı ve kızaklarıyla gelerek kayma keyfi yaşadıklarını anlattı.