Alanya Belediye Başkanından Teleferik Müjdesi

Alanya Belediye Başkanından Teleferik Müjdesi :Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, göreve geldiği günden bu yana Teleferik Projesi’nin üzerinde çalıştıklarını ve proje ile ilgili eksikleri tamamladıklarını belirterek, Ağustos ayında hep birlikte teleferiğe bineceklerini söyledi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, encümen toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. Belediye’nin çalışmaları ve projeleri ilgili bilgi veren Yücel, Teleferik ve Güneş Enerjisi Santrali Projesi’nin altyapısını hazırlayıp, eksiklerini tamamladıklarını ve artık projeleri hayata geçirmek için engel kalmadığını açıkladı. Teleferik Projesi’nde son noktaya geldiklerini ve sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayını beklediklerini kaydeden Yücel, “ Göreve geldiğimizden bu yana yaklaşık 18 kamu kurulusunun görüşleri alınarak, kıyı kenar çizgisinin tadilatları yapılarak, istasyonlarının yerleri değiştirilerek, sit alanlarından 160 metre geriye çekerek, 5 binlik planları revize ederek, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu görüşünü alarak ve Bakanlık ile istişare halinde 2 yıldır çalışıyoruz” dedi.

“TELEFERİK’İN YAPIMI AĞUSTOS AYINDA BİTECEK”
Başkan Yücel, haftaya projeyi ilgili bakanlığa göndereceklerini belirterek, “O bölgedeki 1000’lik planlara uygun olarak 1/ 5000’lik planları yapıp Büyükşehir’den onaylattık. Gelecek hafta Koruma Kurulu’ndan tekrar görüş alarak artık projeyi Bakanlığa gönderiyoruz. Bakanlık onayından sonra ümit ediyorum ki bu Ağustos da hep birlikte teleferiğe bineceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. En fazla da emeği geçen, Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’dur. Projeyi hızlandırma konusundaki desteklerinden dolayı Bakanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ HAYATA GEÇİYOR
Güneş Enerjisi Santralininde de 1.5 yıllık çalışmanın ürünü olarak planlama çalışmalarında son aşamaya geldiklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Yücel, “EPDK ve TEDAŞ’a müracaatlarını tamamen yapmıştık. Geri kalan projeleri de tamamlandı. Şubat ayı içinde tamamının onaylarını alıp, en geç Mart ayında ihaleye çıkmayı planlıyoruz. 6 ay içinde veya gelecek yıl bu zamanlardan önce projeyi hayata geçirmiş olacağız. Bu proje, Alanya Belediyesi’nin ve Alanya halkının ürettiği bir proje. Bu projeyle Alanya, bir miladı gerçekleştirecek. Yaptığımız proje Kamu kurumları içerisinde en büyük proje. Güneş Enerji Santrali ile Alanya Belediyesi üreten bir belediye olacak” dedi.

AVSALLAR’IN İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Alanya Belediye Başkanı Yücel, Avsallar Mahallesi’nde mahkeme kararları nedeniyle yaşanan imar sorununun çözüme kavuşturulduğunun da müjdesini verdi. Bölgenin planlaması ile ilgili mahkeme kararları belediye lehine sonuçlandığını söyleyen Yücel, “Kararlar Belediyemize geldi. O bölgedeki turizmciler, müteahhit firmaları ve bölge halkının önü açılmış oldu. Orada biriken sorunları İmar Müdürlüğümüz ivedilikle çözecektir. Artık Avsallar halkımız iskan, ruhsat ve inşaat ruhsatlarını almaya devam edecektir. Avsallar halkına, bölge halkına hayırlı olsun” diye konuştu.