Antalya Sarusu Tünektepe Teleferik Projesi İkinci Kez İhale Edildi

Antalya Sarusu Tünektepe Teleferik Projesi İkinci Kez İhale Edildi :Antalya Sarısu’da denize giren vatandaşı, birkaç dakika sonra nefis bir manzara ve orman havasıyla buluşturacak olan Tünektepe teleferik projesi, bir türlü hayata geçemedi. 9.8 Milyon TL’ye gerçekleşen ilk ihalesi iptal edilen proje,yeniden ihale edildi. İhaleye 5 firma katıldı.

Antalya’nın yıllardır gerçekleşemeyen hayallerinden Tünektepe teleferik projesi yılan hikâyesine döndü. Yaklaşık 4 Yıl önce Antalya İl Özel idaresi’nce ihale edilen ve yapım çalışmalarına başlanan proje, zamanında tamamlanamadı. Kapatılan özel idareden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen proje için dün yeniden ihaleye çıkıldı. İlk ihalesi 9.8 milyon TL’ye verilen proje için 7 milyon TL’den 9.8 milyon TL’ye kadar teklifler var. Tünektepe‐Sarısu teleferik tamamlama yapım işi ihalesi Antalya Büyükşehir Belediyesi danışmanlar ofisinde yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Yatırımlar Şube Müdürü Nabi Alparslan Başkanlığı’nda 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yapılan ihaleye 5 firma katıldı.

DAHA ÖNCE İHALE EDİLMİŞTİ

Antalya Tünektepe Teleferik Tamamlama Yapım İşi İhalesi kapatılan Antalya İl Özel İdaresi tarafından 2012 yılı Ağustos’unda yapılmıştı. 2013 yılı Nisan ayında yapım işine başlandı. 2014 Yılı mayıs ayında Büyükşehir Yasası’nın devreye girmesi ile birlikte proje Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Firmanın zamanında işi bitiremediği için gerekçe gösteren Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı Ağustos ayında ihaleyi iptal etti. İhalenin iptal edilmesinin ardından teleferik tamamlama yapım işi ihalesi dün yeniden yapıldı.

150 İŞ GÜNÜNDE TAMAMLANACAK

Konyaaltı İlçesi, Alt istasyonu Sarısu, üst istasyonu için yapılan ihale sonucunda işi alan firmaya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılacak. Yer tesliminden itibaren yapım işi 150 takvim günüdür.

İHALEYE GİREN FİRMA VE TEKLİFLERİ

  • Osman Uluç 6 milyon 950 bin TL,
  • Kumsan Asfalt Beton Mıcır ve İnşaat San. Tic. Ltd. Şti 7 milyon 7 bin TL,
  • Grand Beton Yapı Malzemeleri San Tic. Ltd. Şti 7 milyon 200 bin TL,
  • Akkaya İnşaat Turizm ve Ticaret Ltd Şti
  • Sarılar İnşaat iş ortaklığı 8 milyon 500 bin TL,
  • Halatlı Taşımacılık Müh. Makine İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti 9 milyon 844 bin TL.