Yüzlerce çocuk Olympos Teleferik ile Karla Buluştu

Yüzlerce çocuk Olympos Teleferik ile Karla Buluştu :Avrupa’nın en uzun teleferiklerinden birisi olan Olympos Teleferik, çocukları karla buluşturdu.

Antalya ve çevresinde yer alan okullarda eğitim gören yüzlerce öğrenci hafta sonu hem Teleferik hem de kar keyfi yaşadı. Öğretmenleri ve aileleri ile birlikte Olympos Teleferik ile 2365 metre zirveye çıkan çocuklar kar topu oynayıp, kardan adam yaptı.

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, “ Zirveye yağan kar ile birlikte okullarımızın etkinlik programlarına girmiş bulunmaktayız. Yoğun bir öğrenci talebi ile karşı karşıyayız. Antalya’da ve bölgemizde yer alan okullarımızda okuyan öğrencilerimizi karla buluşturtuyoruz. Önümüzdeki hafta okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte zirveye ilginin daha da yükselmesini bekliyoruz. Ayrıca okullarımızda doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak amacıyla bir resim yarışması da düzenliyoruz. Bu konuda yarıma sonuçları mart ayı içerisinde değerlendirilip açıklanacak. Dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyelerimiz olacak” dedi.

Öte yandan gelen talepler doğrultusunda bir ve iki kilometrelik etaplarda güvenli bir şekilde, tecrübeli dağcılar eşliğinde karda yürüyüş etkinliği de düzenleniyor.

Alternatif turizmin en önemli noktalarından birisini oluşturan Olympos Teleferik, Avrupa’nın en uzun teleferikleri arasında, eşsiz bir milli park güzergahı içinde yer alıyor. Teleferik’te İsviçre teknolojisi ve güvenlik standartları uygulanıyor. Bütün yıl tam gün hizmet veren teleferiğin çıktığı 2 bin 365 rakımlık zirveye 1 saatte 471 kişi taşındığı bildirildi.