Antalya’da Sarısu-Tünektepe Teleferik hattında insanlı testler başlıyor

Antalya’da Sarısu-Tünektepe Teleferik hattında insanlı testler başlıyor :Antalya’da Sarısu-Tünektepe Teleferiği insanlı testlere başlıyor. Teleferikle entegre Tünektepe projesi şehrin yeni simgesi olacak

Antalya kent merkezinin turistik olarak cazibesini yükseltecek projeler bir bir tamamlanarak hayata geçiyor. Antalya’nın çok uzun yıllardır hayali olan Sarısu-Tünektepe teleferik projesi de tamamlanma aşamasına geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Sarısu’dan Antalya’nın 618 rakımlı noktası Tünektepe’ye saatte 1250 kişi taşıyacak teleferiğin insanlı test sürüşlerinin birkaç güne başlayacağı açıkladı.

ANTALYA MANZARASI
Sarısu sahilinden teleferiğe binenleri birkaç dakika içinde eşsiz Antalya manzarası ile buluşturacak Tünektepe Teleferiği’nin tamamlanmasının ardından Tünektepe’de Antalya’nın yeni simgesi olacak projeye start verilecek. Vatandaşlar ve turistlerin teleferiğin hayata geçmesi ile birlikte kullanabilecekleri bir seyir terası ise hemen hayata geçirilecek.

SAATTE 1250 KİŞİ TAŞINACAK
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 6 milyon 950 bin TL’ye ihale ettiği teleferik projesinde Sarısu’dan Tünektepe’ye biri 43 metrelik 9 direk dikildi ve hat çekildi. Teleferik hattında yolcu taşıyacak 36 kabin de monte edilerek insansız test sürüşleri yapıldı. Saatte 1250 kişiyi Sarısu’dan Tünektepe’ye taşıyacak 8 kişilik yolcu kabinleri iki istasyon arasını 6-10 dakikada kat edecek. Teleferik için iki istasyon arası toplam 3 bin 600 metre hat çekildi.

GÜVENLİK YÜKSEK AŞAMADA
Teleferiğin güvenlik amacıyla birçok test sürüşünden geçirileceğini belirten yetkililer, “Bu aşamaların tamamlanmasıyla birlikte sistem uluslararası akredite edilmiş bağımsız bir kuruluş tarafından incelenip onaylanacak. Daha sonra Makine Mühendisleri Odası ve Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek raporlarla birlikte işletme ruhsatı alınacak. Sonrasında yolcu taşımaya başlayacak” dedi.

AKDENİZ FOKLARI
ATSO Meclis toplantısına katılarak yatırımlarını anlatan Başkan Türel Tünektepe Projesi’nin tamamlandığında Antalya’nın yeni simgesi ve sembolü olacağını söyledi. Türel, “Projede yuvarlak küreyi tutan Akdeniz foklarıdır. 3 tane Akdeniz fokunun ortasında turuncu küre. Tünektepe’deki otel aynı şekilde 80 odalı olarak korunacak. Portakal kozası hemen lobinin üzerinde yer alacak. Günübirlik seyir terası ve gezi alanları olacak. Bu projeyi Antalyalı bir mimar çizdi. Teleferiğimiz bitiyor. Teleferikte çıkışlarımızda çay kahve sunabileceğimiz bir şekilde mevcut yapıyı rehabilite ederek hizmet sunulabilir hale getireceğiz. Tünektepe’yi kartpostallık görüntü oluşturarak cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz” dedi.

KENT MERKEZİ CAZİBE MERKEZİ
Yapılan yatırımlarla kent merkezinin turizmden alacağı payın da artacağını vurgulayan Türel, “Göreve geldiğimizde, ‘O turist bu dükkana girecek’ demiştik. Bu yönde yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi. Türel, bu amaçla 2018’de tamamlanacak Doğu Garajı, 10 Kasım’da ihaleye çıkacak Boğaçayı Projesi, caddelerin yayalaştırılması, bölgeyi yeni Kaleiçi yapacak olan Balbey Projesi ve Kruvaziyer Liman gibi projeleri tamamlama yolunda önemli adımlar attıklarını vurguladı. Başkan Türel, kentsel dönüşüm konusunda da yol haritasının yakında açıklanacak Master Plan ile ortaya çıkacağını anlattı. Türel Cumhuriyet Meydanı’nın büyütüleceğini ve Kaleiçi Yat Limanı’nın zengin yatların uğrak yeri haline getirileceğini de sözlerine ekledi.