Ardahan’ın Yalnızçam Kayak Merkezi Sezona Merhaba Dedi

Ardahan’ın Yalnızçam Kayak Merkezi Sezona Merhaba Dedi :Ardahan’ın kayak merkezi Yalnızçam, kar kalınlığının 90 santime ulaşmasıyla sezona ‘Merhaba’ dedi.

Ardahan’ın kayak merkezi Yalnızçam, kar kalınlığının 90 santime ulaşmasıyla sezona ‘Merhaba’ dedi. Vali Ahmet Deniz ile Belediye Başkanı Faruk Köksoy, yoğun kar yağışı altında kayakseverlerle birlikte kayarak sezonu açtı.

Ardahan’a 13 kilometre uzaklıkta çam ağaçları ile kaplı Yalnızçam Kayak Merkezi’nde yoğun yağış ardından kar kalınlığının yeterli düzeye ulaşması ile birlikte kayak sezonu törenle açıldı. Törene Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı AK Partili Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, Göle Kaymakamı Zafer Oktay ve çok sayıda kayaksever katıldı. Açılış töreninin ardından Vali Deniz ve Başkan Köksoy, yoğun kar yağışı altında kayakseverlerle birlikte 800 metrelik pistte kayak yaptı. Vali Deniz, geçtiği mangalın başında kendi elleriyle pişirdiği sucukları ekmek arası yaparak kayak yapanlara dağıttı.

‘MİLLİ KAYAKÇILAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ’

Yalnızçam Kayak Merkezinin Bakanlar Kurulu kararı ile turizm bölgesi ilan edildiğini anımsatan Vali Deniz şöyle konuştu:

“Yalnızçam Kayak Merkezi’nde, yoğun kar yağışı eşliğinde 2016 yılı kayak sezonunu açıyoruz. Bakanlar Kurulu kararı ile turizm bölgesi ilan edilen kayak merkezimizde özellikle milli sporcular, milli kayakçılar yetiştirmek istiyoruz. Kayak merkezimiz Ardahan için oldukça önemli bir değerdir. Doğu Anadolu kış koridorları içerisinde bulunan kayak merkezimizin doğası ve karı muhteşem güzellikte. Bizim isteğimiz Ardahan’da herkesin kayak yapmasıdır. Özellikle çocuklarımızın bu spora alışmasını istiyoruz. Buradan önümüzd ki yıllar da şampiyonlar çıkarmak istiyoruz. Tüm kayakseverleri doğası ve karı muhteşem olan Yalnızçam’a davet ediyorum.”

Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, Yalnızçam Kayak Merkezi’nin her yönüyle umut vaat ettiğini belirterek şöyle dedi:

“Yalnızçam Kayak Merkezi, Ardahan’ın kış turizmi açısından önemli potansiyele sahiptir. Buranın kristal karında kayak yapmak çok keyif verici. Hepimizin, bu sporun yaygınlaşmasına destek vermesi lazım. Ben, özellikle Ardahanlı’ların kış mevsimini kayak yaparak değerlendirmelerini istiyorum.”