Avrupa destinasyonu kayak merkezine büyük ilgi

Avrupa destinasyonu kayak merkezine büyük ilgi :Avrupa Seçkin Destinasyonunun Mükemmeliyet Ödülüne layık görülen Bitlis’in TatVan ilçesindeki Nemrut krater gölü ve Nemrut dağındaki kayak merkezi, hafta sonu vatandaşların akınına uğradı.

Avrupa Seçkin Destinasyonları (EDEN) Projesi kapsamında birinci seçilerek Mükemmeliyet Ödülü alan Nemrut krater gölü ve Nemrut dağı, yazın doğa, kışın kayakseverlerin uğrak yeri oldu. Konumu itibarıyla Nemrut krater gölü ile Van gölü arasında bulunan kayak merkezi, kayak sporuna gönül verenlere eşsiz manzarayla kayak imkanı sunuyor. Hafta sonunu fırsat bilen bazı aileler, kar üstünde mangal yaparak karın keyfini çıkardı.
Tatvan’a 13 kilometre uzaklıktaki Nemrut dağı eteğinde bulunan kayak merkezi, Bitlis merkez ve ilçeleri ile çevre illerden gelen kayakseverlerin akınına uğradı. Nemrut Kayak Merkezi Müdürü Faruk Sinoğlu, Avrupa Seçkin Destinasyonları Projesi kapsamında birinci seçilerek Mükemmeliyet Ödülünü Nemrut krater gölü ve Nemrut dağının aldığını hatırlattı. Kayak pistinin göl ve Nemrut dağı arasında bulunduğunu ifade eden Sinoğlu, “Hafta sonu kayak merkezi açık. Kayak merkezine çevre illerden kayakçılarımız akın etmektedir. Pistimiz güzel, hafta sonu vatandaşlarımız zamanlarını burada kayarak geçiriyor. Havalar güzel olduğu için bazı aileler hem kayak yapıyor hem de piknik yapıyor. Pistimizde kar olduğu sürece açmaya devam edeceğiz. Tesiste 2 bin 500 metre telesiyej sistemi var. Bu sistem saatte bin kişi taşıma kapasitesine sahip. Zorluk derecelerine göre 4 pistimiz mevcut. Tesisimizi farklı kılan özelliği, bulunduğumuz noktada mavi ile beyazın buluştuğu noktadayız. Kuş bakışı olarak sıcak ve soğuk olan Nemrut krater gölü ve Van gölünü izleyebiliyorsunuz. Van gölü manzarasına karşı kayak yapıyorsunuz. Bu özelliğimiz bizi diğer kayak merkezlerinden farklı kılmaktadır. Tesisimize gezi amaçlı gelenler de var. Telesiyeje binerek manzarayı izliyorlar.”

Tesiste zorluk derecesine göre çocuk, acemi, kadın ve profesyoneller için ayrı pistler oluşturduklarını belirten Sinoğlu, tesisi baştan aşağıya kullanan bir kayakseverin zevkle 7,5 kilometre kayak yapabileceğini söyledi.

Adanalı öğretmen Dilsun Özdoğan ise, Nemrut Kayak Merkezinin doğal güzelliklerini Türkiye’nin her yerinden insanların gelip görmelerini istedi. “Böyle bir kayak tesisinin burada olması gerçekten bir nimettir” diyen Özdoğan, “7 yıldır Tatvan’da öğretmen olarak görev yapıyorum. Tesis çok güzel, bir tarafta Nemrut krater gölü bir tarafta Van gölü manzarası var. Her şeyi ile görülmeye değer. Tam bir aile ortamı. Ailemizle beraber geldik, hafta sonunu çok güzel geçiriyoruz. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Tatvan Devlet Hastanesinde görev yapan Uzman Dr. Hacı Kahya Özdoğan da, kayak merkezini çok beğendiğini ve hafta sonunu iple çektiğini söyledi. Van gölü manzarası karşısında kayak yapmanın ayrı bir zevk verdiğini ifade eden Özdoğan, “Mükemmel bir doğa. Van gölü ve Nemrut dağı, harika bir ortam. Kayak merkezinde otelde mevcut. Özellikle burada kendimizi bir aile ortamında hissediyoruz. Kayak merkezinde çok mutluyuz. Zirveye çıktığımızda inanılmaz bir manzara bizi bekliyor. Bir tarafta Van gölü manzarası bir tarafta ise Nemrut krater gölü. Bu bölgedeki vatandaşlara gelip görmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Kerim Sönmez de, hafta içi stresini atmak için Nemrut Kayak Merkezine geldiğini belirterek, “Burada keyifli bir hafta sonu geçiriyoruz. Burada piknik, kayak ve spor yapıyoruz” dedi.