Avusturya’da kayak Uludağ’dan ucuz

Avusturya’da kayak Uludağ’dan ucuz :Sömestr tatilinde çocuklarını kayağa götüren aileler Türkiye’yi değil Alp’leri seçti. Bunun sebebi ise tamamen duygusal! Bulgaristan bir yana Avusturya’da bile kayak tatili, Uludağ ve Palandöken’den ucuza geliyor.

Önceki gün Anadolu Ajansı bir haber geçti. Havaalanında dış hatlar terminalinde karnelerini alır almaz aileleri ile birlikte tatile koşan çocuklarla röportajlar yapılmıştı. Haberin girişinde ‘Dış hatlar terminali tıklım tıklımken iç hatlar terminalinde sakinlik var’ ifadesi dikkat çekerken, mikrofon uzatılan çocukların ise yüzde 80’i Avusturya’ya kayak tatiline gittiklerini söylüyorlardı.

Sarıkamış pahalı

Acaba aileler neden Sarıkamış, Erciyes gibi merkezleri değil de Avusturya’yı seçmişti? Kayak yapmak isteyenler için yurt dışı turlarının yurt içine göre daha hesaplı olduğu dikkat çekti. Kayak tatilinde bir kişi için yurt içinde fiyatlar 810 liradan başlarken, yurt dışında 161 liradan başlıyor. Yurt içinde en uygun lokasyon Kars Sarıkamış, yurt dışında en uygun lokasyon Bulgaristan Bansko olarak ön plana çıkıyor. Dünyanın gözde kayak merkezi Avusturya’da dahi 710 liradan başlayan fiyatlarla Sarıkamış’tan ucuza tatil yapmak mümkün görünüyor. Ucuz kayakta diğer alternatifler Bulgaristan Borovest, Pomporovo ile Avusturya Innsbruck olarak dikkati çekiyor. Yurtiçinde ise en hareketli lokasyon Uludağ. Ancak fiyatlar adeta el yakıyor.

Yurt içinde önce kar var mı diye bakılıyor

Etstur Yurtiçi Operasyon Yöneticisi Bora Genç, kış turizminin Türkiye’de daha pahalı olmasının sebebini erken rezervasyon alışkanlığı olmaması olarak gösterdi. Genç, “Sömestr tatili için sıkıntı çektik. Bundan 2-3 hafta öncesine kadar kayak turlarını satamıyorduk. Çünkü bizim halkımız sömestrda kar olup olmamasına bakıyor. Bu sebeple satışlarımız da kar gelince başlıyor ve haliyle pahalı oluyor” diye konuştu.

Yurt içinde şu an en hareketli yerin Uludağ olduğunu söyleyen Genç, “Halkımız kardan sonra tatile karar verdiği için yakın yerleri tercih ediyor. Uçak biletleri çok pahalı olduğu için uçakla gidilecek yerleri tercih etmiyor. Bu yüzden en çok Uludağ ve Kartalkaya rağbet görüyor” dedi.

149 eurodan başlıyor

Etstur Yurtdışı Operasyon Yöneticisi Cem Sağlam, en çok Bonsko turlarına talep olduğunu belirterek, “Bonsko turlarımız 149 eurodan başlıyor, çok da talep görüyor. Her hafta bir otobüsümüz hareket ediyor. Yurt dışında Fransa ve Avusturya diğer talep gören rotalar” diye konuştu.