Babadağa 2018 yılında teleferikle çıkılacak

Babadağa 2018 yılında teleferikle çıkılacak :Fethiye’de 2011’de hazırlanan Babadağ Teleferik Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imar planını onaylamasıyla ihale aşamasına geldi. 15 milyon Euro’luk projenin yıl sonuna kadar ‘Yap-işlet-devret’ modeliyle ihaleye verileceği ve aksaklık çıkmadığı takdirde 2018 yılı ortasında 1965 rakımlı Babadağ’ın zirvesine teleferikle çıkılacağı kaydedildi.

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’a teleferik kurulması için hazırlanan Babadağ Teleferik Projesi’nin imar planı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokol ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Fethiye Güç Birliği Şirketi tarafından hazırlanan 15 milyon Euro’luk projenin, yıl sonuna kadar ihaleye çıkarılacağı kaydedildi. Teknik bir aksaklık olmadığı takdirde 2017 yılı başında temeli atılacak projenin 2018 yılı Mayıs-Haziran aylarında tamamlanarak hizmete açılması planlandı.

6-7 DAKİKADA BABADAĞ’IN ZİRVESİNE ÇIKILACAK

Projeye göre teleferiğin başlangıç istasyonu Ovacık Mahallesi’ndeki Yasdam Caddesi üzerine, bitiş istasyonu ise Babadağ’ın zirvesindeki 1700 metre pisti yakınına kurulacak. Başlangıç noktasından 8 kişilik kabinlere binenler, ortalama 6-7 dakikada Babadağ 1700 metre pistine ulaşacak. 1800 ve 1900 metre pistlerine ise telesiyej sistemiyle ulaşım sağlanacak. Teleferik projesinin hayata geçirilmesiyle Babadağ’dan yapılacak yamaç paraşütü uçuşlarında büyük artış bekleniyor.

Geçen yıl rekor olarak kayıtlara geçen 121 bin uçuşun teleferikle birlikte 200 binin üzerine çıkacağı ön görülüyor. Şuanda Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçmak isteyen tatilci ve turistlerin, ulaşımı yamaç paraşütü pilotlarıyla birlikte, Ölüdeniz Mahallesi’ndeki ofislerden paraşüt firmalarına ait minibüslerle sağlanıyor.

HERKES O MANZARAYI GÖREBİLECEK

Babadağ 1700 pistinde açıklamalarda bulunan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, uzun süren bürokratik süreçlerin ardından projede mutlu sona ulaşıldığını belirtti. Projenin ülkenin turizm potansiyeline ivme katacak öneme sahip olduğunu aktaran Arıcan, teleferikle birlikte Babadağ’ın 12 ay tatilci ağırlayabileceğini söyledi. Fethiye, Kayaköy ve Ölüdeniz’in izlenebildiği Babadağ’ın muhteşem bir manzaraya sahip olduğunu kaydeden Arıcan, “Dünyanın her yerinden insanların bu manzarayı görmek isteyeceğini düşünüyorum. Kışında teleferikle Babadağ’a çıkanlar ayaklarını kara basacak. Yazın ise yamaç paraşütüyle uçma imkanı bulacak” dedi.