Bahar Palandöken’i etkilemedi

Bahar Palandöken’i etkilemedi :Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi, yaşanan erken baharla birlikte karların erimesi üzerine birçok kayak merkezinin sezonu kapatmak zorunda kalmasına karşın kayakseverlere kayak keyfi sunmayı sürdürüyor.

Türkiye’de hava sıcaklıklarının şubat ayıyla mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla beraber başta Uludağ olmak üzere pek çok kayak merkezi ya karların tümüyle erimesi ya da yetersiz seviyeye inmesiyle sezonu erken kapatmak zorunda kaldı.

Kış turizmi açısından olumsuz seyreden bu tabloda Palandöken Kayak Merkezi ise 135 santimetreyi bulan kar kalınlığıyla adeta “yıldızı parlayan” kayak merkezi olarak öne çıkıyor. Bahar aylarında kayak yapmanın tadını çıkarmak isteyen tatilciler de Palandöken’deki otelleri doldurdu.

Kar yağışının aralıklarla sürdürdüğü Palandöken’e gelen gelen çoğunluğu yerli turistler, pistlerde kızak, kayak ve snowboard yaparak keyifli anlar yaşadı.

– Sezonun 15 Nisan’a kadar sürmesi bekleniyor

Palandöken Kayak Merkezi’nde faaliyet gösteren bir otelin idari işler müdürü Ömer Akca, yaptığı açıklamada, birçok kayak merkezinin sezonu kapatmak zorunda kalmasına karşın kış turizminde coğrafi ve iklim avantajlarıyla Palandöken’de sezonun devam ettiğini belirtti.

Merkezlerindeki tüm pistlerin gayet iyi durumda olduğunu ve diğer kayak merkezlerinin kapanmasıyla yoğunluklarının arttığını ifade eden Akca, şunları kaydetti:

“Şu anda pistlerde sıkıştırılmış 70 santimetre civarında kar var. Halen kar yağışı da sürüyor. Palandöken’de gelecek birkaç gün içerisinde de kar yağışının devam etmesini bekliyoruz. Bununla birlikte suni kar sistemini de çalıştıracağız. Bu sistemle de sezonu uzatmış olacağız. Palandöken’de bulunan oteller neredeyse tamamen dolu. Kayakseverleri Palandöken’in güzelliklerine ve bol kara bekliyoruz. Tahminlerimize göre Nisan 15’e kadar sezonun sürmesini bekliyoruz.”

– “Kışın güzelliği doğuda”

Palandöken’e gelen tatilcilerden Nevşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Oruç Irmak ise kışın tüm güzelliklerini burada yaşama imkanı bulduğunu ifade etti.

Yaşadığı kente en yakın kayak merkezinin Kayseri Erciyes olduğunu ama yeterli kar olmadığı için burayı tercih ettiğini dile getiren Oruç, “Bizim oralarda şu anda dallarda çiçekler açtı, bahar geldi. Kışın güzelliği ve insanların sıcaklığı da doğuda. Biz de bunu fırsat bilip buraya geldik” dedi.