Başkan Saraoğlu, Muratdağı Termal Kayak Merkezindeki Çalışmaları İnceledi

Başkan Saraoğlu, Muratdağı Termal Kayak Merkezindeki Çalışmaları İnceledi :Kütahya’nın Gediz ilçesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’na, incelemeleri sırasında Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Belediye Meclis Üyeleri Erol Altıntaş, Mehmet Selim Şentürk, Şerif Ahmet Demir ve Emin Aras da eşlik etti. Doğal güzellikleri ile ünlü termal turizm merkezi Muratdağı Kaplıcası’nda yapımı hızla devam eden verandalı ve seyir teraslı ahşap kafeterya, yapımı tamamlanarak halkın hizmetine sunulan 22 apart motel ve tesislere ulaşım sağlayan yoldaki S virajlar bölümündeki kilit parke taşı kaplama çalışmalarını inceleyen heyet, yetkililerden bölgede yürütülen çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, burada yaptığı açıklamada, “Termal turizm merkezi Muratdağı, termal suları, endemik bitkileri, doğal güzellikleri, kuş cenneti olması özellikleriyle öne çıkmış bir yeryüzü harikasıdır. Yeni yapılan idari bina ve marketin yanında bulunan alana kafeterya yapıyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak olan Muratdağı Kafeteryası 9×15 metre ölçülerinde, önünde 52.5 metrekare verandası ve 160 metrekarelik seyir terası ile yapılacak. Tesislerimiz ahşap emprenye kaplama ile inşa edilen çok güzel bir seyir teraslı kafeteryaya kavuşturulacak. Tatil için Muratdağı’na gelen vatandaşlarımız yapılacak olan kafeteryanın seyir terasında eşsiz doğa manzarasıyla dinlenerek aileleriyle birlikte hoş vakit geçirebilecekler” dedi.

Daha sonra Muratdağı Termal Kayak Merkezine geçen Başkan Saraoğlu ve meclis üyeleri, buradaki Dokuzçam ve Gökoluk Yaylaları’nda yapımları tamamlanan 22 apart motelin iç donanımlarını ve yürütülen diğer çalışmaları inceledi.

Ardından 25 kilometrelik Muratdağı Kaplıcası yolundaki tırmanma şeridinde yapımı tamamlanan yol bakım ve onarım çalışmasını inceleyen Başkan Saraoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan destek kapsamında İl Özel İdaresi vasıtası ile yapılan yol çalışmasında 6 bin metrekarelik küp taş kullanıldığını belirtti. Kış şartlarında daha çok zarar gören sathi asfalt kaplı yolun küp taş kaplaması ile daha uzun ömürlü, daha sağlam ve daha güvenli bir ulaşıma kavuşturulduğunu ifade etti.