Beşikdüzü teleferik projesi büyük yankı uyandırdı

Beşikdüzü teleferik projesi büyük yankı uyandırdı :Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu siyasi birikim ve deneyimini de devreye sokarak Beşikdüzü için vaat ettiği tüm projeleri birer birer hayata geçiriyor. Başkan Bıçakçıoğlu’nun Beşikdüzü için İller Bankası’ndan kopardığı 50 milyon TL’lik teleferik proje bedeli Trabzon‘da geniş yankı uyandırdı. Trabzon merkezinde teleferik projesi beklenirken, Beşikdüzü’nde kurulacak olması dikkatleri Bıçakçıoğlu’nun üzerine topladı.

İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu’nun Beşikdüzü Belediyesi’nin teleferik projesine 50 milyon TL ödenek tahsis etmesi ise büyük alkış topladı. Proje ağırlıklı bir çalışma yürüten Dedeoğlu’nun, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki turizm potansiyelinin farkında olması Genel Müdür Dedeoğlu’nun vizyonu olarak nitelendirildi. Yine Genel Müdür Dedeoğlu’nun belediye başkanlarından sürekli olarak proje yapmalarını istediği ve gerçekçi tüm projelere büyük destek verdiği biliniyor.

Öte yandan Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu Beşikdüzü’nün Cumhurbaşkanı’nın özel himayesi altında bir ilçe olduğunu iddia ederek, “Bu ilçeye il gibi yapma sözü vermiştik. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Elbette ciddi sıkıntılarımız da var. Ama hiçbir mazerete sığınmayacağız. Belediye Başkanı olarak daha çok çalışıp proje üreteceğiz. Amacımız Beşikdüzü’nü Trabzon’un en cazip ilçesi ve bir turizm şehri yapmaktır. Bu çabanın içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Bıçakçıoğlu, “Teleferik Projesi ya da diğer projelerle ilgili İller Bankası Genel Müdürü Sayın Mehmet Turgut Dedeoğlu’na buradan minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Aynı şekilde İller Bankası personeline de müteşekkirim. Sayın Genel Müdürün müteşebbis bir ruha sahip olduğunu ifade ederken önünde şapka çıkarıyorum. Ayrıca milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya en başından beri projelerimize gösterdiği ilgi ve alakadan ötürü teşekkürü bir borç biliyorum. Yaptığımız bütün projelerde heyecanımızı bizimle paylaşan, önümüzü sürekli açan ve her türlü bilgi birikim ve tecrübesini bize aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na da müteşekkiriz. Trabzon’un geleceğine damga vuracak projeleri birlikte yapacağımız inancını taşıyorum” dedi.