Bitliste meşaleli kayak gösterisi

Bitliste meşaleli kayak gösterisi :Bitlis’te düzenlenen kayak yarışmalarının sonrasında sporcular meşaleli kayak gösterisi yaptı .

Bitlis Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yapılmış olan kayaklı koşu, alp disiplini ve snowbord yarışmalarının sonrasında , meşaleli kayak gösterisi tertip etti .
Erhan Onur Güler Kayak Merkezi’nin doruğuna çıkan sporcuların, ellerindeki meşalelerle kayması rengarenk görüntülere oyun alanı/sahne oldu .

Kayak pistine iştirak eden bireylerin hayranlıkla seyrettiği meşaleli kayak gösterisinin sonrasında , kayak pistinde yöresel şarkılar beraberinde halaylar çekildi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, hediye merasimi sonrasında sucuk ekmeğin başına geçerek kayakçılara ve yurttaşlara sucuk ekmek ikram etti.

Bitlis’in, Türkiye’de en fazla kar alan yerlerinden biri olduğunu belirten Çınar, şehre senede aşağı yukarı 6 metre kar yağdığını ifade etti .

Kar yağışının yoğun olması sebebiyle gençlerin kayağa büyük alaka duyduğunu anlatan Çınar, şu şekilde konuştu: “Bitlis bu alanda en fazla kar yağışı alan şehirlerinde en başında geliyor.Burada aşağı yukarı senelik 6 metre kar yağışı var. Buna Bağlı Olarak hem gençlerimizin hem halkımızın hemde çocuklarımızın kayak sporuna çok fazla alakaları var bizde bundan sevinçli oluyoruz. Biz bugün Vilayet Kupası adı altında anında hemen her kategoride bir takı yarışmalar düzenledik. Dereceye giren herkese ödülleri verilecek. Gelmişken burada toplanmışken kar ortamında bir piknik havasıyla sucuk ekmek ikramımız olacak. Güzel birşeyler yapmak gerekli bu coğrafya çok iyi bir coğrafyadır. Burada herkesin güzelliklere gereksinimi var. Bizde hükümet , halk , halk , gençler ve çocuklar bir olarak güzel birşeyler inşa etmeye çalışıyoruz. Buradaki meşale gösteri ile karanlığı da bir meşale yakmış sayılabiliriz. Tüm katılımcılara, sporculara, halkımıza ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu .