Bitlis’te Nisan Ayında Kayak Keyfi

Bitlis’te Nisan Ayında Kayak Keyfi :Türkiye’nin birçok bölgesinde bahar mevsimi yaşanırken, Bitlisli kayakseverler nisan ayında kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Avrupa Seçkin Destinasyonları (EDEN) Projesi kapsamında birinci seçilerek “Mükemmeliyet Ödülü” alan Nemrut Krater Gölü ile Van Gölü arasında bulunan Nemrut Kardelen Kayak Merkezi, eşsiz manzara karşısında vatandaşlara kayma imkanı sunuyor.

Tatvan ilçesine 13 kilometre uzaklıktaki Nemrut Dağı eteğine kurulan ve Türkiye’deki kayak merkezleri arasında 180 santimetre ile en fazla kar kalınlığının ölçüldüğü kayak merkezi, nisan ayına rağmen Bitlis merkez ve ilçeleriyle çevre illerden gelen kayakseverlerin akınına uğradı.

Nemrut Kardelen Kayak Merkezi Müdürü Faruk Sinoğlu, Ege Bölgesinde ve güney kesimlerinde insanların denize girmeye başladığını ancak 4 Nisan’da Bitlis’te halen kayak yaptıklarını söyledi.

Kayak merkezinin mavi ile beyazın buluştuğu noktada yer aldığını ifade eden Sinoğlu, şöyle konuştu:

“Memleketimizin kıymetini bilelim. 4 mevsimi bir arada yaşadığımız bir memleketimiz var. Ege Bölgesinde ve güney kesimlerde insanlar denize girmeye başlarken, biz 4 Nisan’da burada halen kayak yapıyoruz. Nisan ayında kayakseverler kayak yapmanın keyfini çıkarıyor. 1 Nisan şakası yapmıyoruz, bugün 4 Nisan ve kayak yapıyoruz. Manzaramız çok güzel. Van Gölü manzarası mükemmel. Doğayla iç içeyiz. Mavi ve beyazın buluştuğu noktadayız. Diğer kayak merkezlerinden farkımız ise manzaramız. Van Gölü manzarasına karşı kayak yapmanın keyfini yaşıyoruz. Pistimizin halat uzunluğu 2 bin 500 metre. Tesisimizde 4 pistimiz mevcut. Kayakseverlerimiz zirveden aşağı kadar geldiğinde 7 kilometre kaymaktadır. Şu anda 3 pistimiz açık.”

Kayak merkezinin, EDEN Projesi kapsamında birinci seçilerek “Mükemmeliyet Ödülü” alan Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Dağı yamacında bulunduğunu belirten Sinoğlu, Bitlis’in coğrafi konumunun mükemmel olduğunu dile getirdi.

Sinoğlu, “Kayakseverlerimiz güzel manzara karşısında kayak yapmanın keyfini yaşıyor. Yaptığımız projeleri hayata geçirdikten sonra burası bir kompleks olacak” dedi.

Kayakseverlerden Bakır Geldegül ise kayak sporunu çok sevdiğini ve nisan ayında kayak yapmanın tadını çıkardığını ifade ederek, “Batıda herkes yüzerken biz kayak keyfini yaşıyoruz” diye konuştu.

Merve Günaydın Yılmaz da 3 yıldır Tatvan ilçesinde görev yaptığını bildirerek, şunları kaydetti:

“Nisanda kayak yapıyoruz. Kayak merkezi ve imkanlar çok güzel. Nemrut Krater Gölü mükemmel ve görülmesi gereken bir yer. Tesisin çok güzel ve uzun bir pisti var. Birçok pistten daha uzun. Van Gölü’ne karşı kayak yapıyoruz. Kayak merkezinin zirvesine çıktığınızda çok güzel bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. Çok güzel fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Burada yamaç paraşütü yapılabiliyor. Ailem İzmir’de. Orada çiçekler açtı. Ben de aileme burada halen kayak yaptığımızı söylüyorum. İnanmadıkları için de onlara fotoğraf gönderiyorum.”