Burdurlu Gençler, Kayak Yapmayı Öğreniyor

Burdurlu Gençler, Kayak Yapmayı Öğreniyor :Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, Türkiye’nin tek göl manzaralı ve en büyük pistlerine sahip olan Salda Kayak Merkezi’nde kayak kursu başlattıklarını açıkladı. Kayak dalını geniş kitlelere yaymak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve kayak sever gençlerin profesyonel eğitim görmesi amacıyla Salda Kayak Merkezi’nde açılacak kursun kayak antrenörleri tarafından verileceğini anlatan Müdür Sancar, kursun kayak sezonu boyunca haftasonları devam edeceğini söyledi.

135 KİŞİ BAŞVURUDA BULUNDU
Kayak Kursu’na Burdurlu gençlerin ilgi gösterdiğini dile getiren Müdür Sancar, başvuruların alınması ile 135 gencin kayıt yaptırdığını kaydetti. Müdür Sancar, kurs süresi boyunca Salda Kayak Merkezi’ne araç tahsis edildiğini, Burdurlu tüm gençlerin kayak kursundan faydalanmalarını istedi.

‘Burdurlu Gençlere Kayak Öğretiyoruz’ sloganıyla kayak kursunu başlattıklarını ifade eden Müdür Sancar, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz kayak branşını daha geniş kitlelere yaymak, çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak amacıyla İl Merkezinde bulunan ilköğretim okullarına yapılan duyurular sonucunda kayak sporuna meraklı sporcu öğrencilerin başvurusuyla Yeşilova İlçemizde bulunan Salda Kayak Merkezinde Kayak Antrenörü ve İdareci nezaretinde yarıyıl tatili ve eğitim öğretim başlaması halinde hafta sonları dahil kayak sezonu boyunca “Burdurlu Gençlere Kayak Öğretiyoruz” sloganıyla kayak kursu başlatıldı. Kurs süresince 08.30’da Burdur Gençlik Merkezinden, İl Müdürlüğümüzce tahsis edilen servislerle sporcu öğrencilerimiz Yeşilova Salda Kayak Merkezine götürülmektedir. Şuana kadar sporcu öğrenci sayımızı 135 çıkmış olup, kayak sporcu öğrenci kayıtlarımız kayak sezonu bitinceye kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.