Bursa Teleferik A.Ş, Teleferik dünyanın en güvenli ulaşımı

Bursa Teleferik A.Ş, Teleferik dünyanın en güvenli ulaşımı :Bursa Teleferik A.Ş, basında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Uludağ’da bir otelin telesiyejinin arızalanması sonucu vatandaşların mahsur kaldığını bu durumun Teleferik’te vatandaşların mahsur kaldığı gibi gözüktüğünü bununda kendilerini mağdur ettiğini belirten Bursa Teleferik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, “Medyada son günlerde çıkan bazı haberler oldu. Telesiyejde mahsur kalan vatandaşlar teleferikte mahsur kalmış gibi gözüktü. Biz Teleferik A.Ş olarak 7 mühendis 30 teknisyenle son sürat çalışmaya devam etmektedir. Tahmin ediyorum 30 saniyeyi geçmeyen duraksamalar olmaktadır. Onun dışında tesislerimiz gayet güzel çalışmaktadır. Çeşitli kayak merkezlerinde 40 yıllık telesiyejlerle çalışılıp gerekli önlemler alınmamaktadır. Telesiyejde olan problemler teleferikte olmuş gibi gösterilmiş. Bu dünyanın en uzun teleferik hattı. Hala Uludağ’a en güvenli çıkış aracı teleferiktir” dedi.

Cumbul’un bu açıklamalarına karşın teleferiğin lodosta beşik gibi sallandığı görüntüler kamuoyuna yansımıştı.

Ayrıca cep yakan ücret tarifesi ile teleferik işletmesi Bursalıların tepkisini çekmeye devam diyor.

Uygulanan fahiş tarife nedeniyle Uludağ’a araçla ulaşım daha ekonomik hale gelmiş durumda.

Toplu ulaşıma teşvik için uygun tarife belirlenmesi gerekirken tam tersi bir fiyat politikasının uygulanması sosyal medyada sert eleştirileri de beraberinde getiriyor.

TELESİYEJLERDE NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz 18 Aralık’ta kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ’daki telesiyejlerde 35 kişi mahsur kaldı. Edinilen bilgiye göre, sezonun açılmasıyla zirveye akın eden vatandaşlar, telesiyejlerle beyaza bürünmüş Uludağ’ın keyfini çıkarmak istedi.

İkişer kişilik binilen telesiyejlerle manzaranın keyfini çıkararak ilerleyen vatandaşlar, sistemin arıza yapmasıyla büyük panik yaşadı.

Neden çıktığı bilinmeyen arıza kısa sürede giderilemeyince metrelerce yükseklikte mahsur kalan yerli ve yabancı turistler için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Uludağ Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi harekete geçti.

Kısa sürede olay yerine varan ekipler, aralıklarla havada asılı bulunan telesiyejlere ulaşmak için büyük çaba sarf etti. Kar motorlarının üzerine çıkarak vatandaşlara ulaşan kurtarma ekipleri, tek tek vatandaşları aşağı indirdi.

Yaklaşık 15 kişinin indirildiği öğrenilirken, diğer kişilerin kurtarma çalışmalarına devam edildiği açıklandı.

Ayrıca Bursa’yı Uludağ’a bağlayan ve 9 kilometre ile dünyanın en uzun aktarmasız teleferik hattı olan Bursa Teleferik’te de yaşanan kalmalar vatandaşın kamerasına yansıdı. Yaşanan sıkıntının gün içerisinde sürekli tekrarlanmasından dolayı şikayetçi olan vatandaşlar, yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istedi.

Kaynak : www.bursadabugun.com