Cıbıltepe’de Kayak Keyfi

Cıbıltepe’de Kayak Keyfi :Türkiye’nin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde, kayak tutkunları kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Hava sıcaklığının 6 derece olduğu kayak merkezindeki 2. etap pistlerde kar kalınlığı 60 santimetre olarak ölçüldü. Türkiye’nin farklı kentlerinden ve çevre ile ve ilçelerden gelen tatilciler, snowboard kayak ve kızakla kayarak karın tadını çıkardı.

Kayak merkezinde faaliyet gösteren bir otel genel müdürü Murat Demir, yaptığı açıklamada, Sarıçam ormanları, uzun kayak pistleri ve kristal karı ile ünlü kayak merkezinde 9 pistin açık, 4 telesiyejin faal olarak çalıştığını söyledi.

Hafta sonu tatiliyle otellerde doluluk oranının yüzde 75 civarında olduğunu belirten Demir, “Türkiye’de birçok yerde kayak yapılmazken, Mart ayı olmasına rağmen özellikle 2. etap pistlerde kayak için ideal kar mevcut. Kayakseverlerin rahat ve güvenli kayak yapmalarını sağlamak için kar ezme makinesiyle sürekli pistleri tesviye yapıyoruz. İnşallah bu doluluk oranıyla Mart ayı sonuna kadar devam ederiz” diye konuştu.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde, toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom,1 snowboard pisti ve saatte bin 200 kişi taşıma kapasiteli 4 telesiyej hizmet veriyor.