Cıbıltepe’de Nisan Ayında Kayak Keyfi

Cıbıltepe’de Nisan Ayında Kayak Keyfi :Türkiye’nin batı illerinde vatandaşlar denize girerken, Cıbıltepe’de turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Doğu Anadolu Bölgesinde etkisini aralıklarla sürdüren kar yağışının ardından kar kalınlığı Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde 45 santimetreye kadar ulaştı.

Kentte hafta içinde etkili olan kar yağışı, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde faaliyet gösteren otel işletmelerini de hareketlendirdi.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen vatandaşlar, Cıbıltepe’deki pistlerde kayak ve snowboard yapmanın keyfini çıkardı.

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin genel müdürü Murat Demir, yaptığı açıklamada, nisan ayı olmasına rağmen Sarıkamış’ta kayak sezonunun devam ettiğini belirterek, kar yağışının kış turizmini yeniden canlandırdığını söyledi.

“Nisan’da kayak sezonunu kapatacaktık”

Özellikle hafta sonu doluluk oranının yüzde 50’lere vardığını belirten Demir, “Bizim programımıza göre nisan ayında kayak sezonunu kapatacaktık. Ancak kar yağışı gerçekleşti. Pistlerimizde çok iyi kar mevcut. Bu yıl bizim için sürpriz oldu. Yağmur yağmazsa kayak sezonu Nisanın 15’ine kadar sürer.” ifadelerini kullandı.

Kayak hocalarından İsmail Ergöz ise nisan ayında Sarıçam ormanları içinde kayak yapmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, “Dünyanın hiçbir yerinde 2 bin 700 rakımda çığ tehlikesi olmayan kristal karlar içinde böyle bir güzellik yok. Doğal karla en uzun kayak yapılabilen yer Sarıkamış. Bu kar muhafaza edilebilirse nisan sonuna kadar kayak yapılır.” dedi.

Cıbıltepe Kayak Merkezinde toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 1 snowboard, 8 slalom pisti ile saatte bin 200 kişi taşıma kapasitesine sahip 4 telesiyej hizmet veriyor.