ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Teleferik Projesi İş Dünyasına Tanıtıldı

ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Teleferik Projesi İş Dünyasına Tanıtıldı :ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Teleferik Projesi tanıtım toplantısı ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinde, Çanakkaleli iş insanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Mirza Tokpunar, Kredi ve Yurtlar Kurumu Çanakkale İl Müdürü Mehmet Özkan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Kutlu ve ilgili akademik ve idari personel katıldı.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Kelkit açılış konuşmasında Terzioğlu Yerleşkesi Teleferik Projesi’nin tanıtım toplantısı için bir araya gelindiğini ifade ederek, katılımları için tüm işadamlarına teşekkür etti.

ÇOMÜ Türkiye Genelinde Büyük Üniversitelerden Biri Haline Geldi

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Türkiye genelinde büyük üniversiteler arasında yerini aldığını belirterek, ÇOMÜ’nün büyük düşünen ve geleceğe hitap eden projeler üreten bir kurum olduğunun altını çizdi. Terzioğlu Yerleşkesi Teleferik Projesi’nin bu projelerden birisi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer konuşmasına şöyle devam etti:

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi şüphesiz ki Çanakkale’nin en büyük kuruluşlarından bir tanesi. Eğer içinde barındırdığı kişi sayısı açısından bakarsak Çanakkale’nin en büyük kurumu. Çanakkale’nin tüm Milli Eğitim öğrenci sayısı 50 bin iken ÇOMÜ’de sadece öğrenci sayısı 50 bine yaklaştı. 3 binden fazla çalışanımız, çalışanlarımızın aileleri var. Çanakkale’de hacimsel olarak da çok büyük bir kuruluş ÇOMÜ.

ÇOMÜ Büyük Düşünen ve Geleceğe Hitap Eden Projeler Üretiyor

Türkiye genelinde de en büyük üniversitelerden birisi haline geldi. Dolayısıyla böyle bir kurumun projelerinin de geleceğe hitap etmesi lazım. Eğitim öğretim kurumuysanız, bir bilimsel araştırma kurumuysanız yerinizde sayarsanız şüphesiz geri kalmaya, zayıflamaya mahkum olursunuz. ÇOMÜ, büyük düşünmesi gereken, Çanakkale’nin önünün açılmasında beraber hareket edilmesi gereken bir kurum. Ben ve arkadaşlarım bu anlayışla üniversitenin yönetimini yürütmeye çalışıyoruz.

Terzioğlu Yerleşkesi Teleferik Projesi, Çanakkale’ye Turistlik Olarak Da Bir Değer Katacak

Birçok büyük projemiz var. Bunlardan bir tanesi de Terzioğlu Yerleşkesi Teleferik Projesi ki bu projeyi öncelikle siz Çanakkaleli iş adamlarına tanıtmak istedik. Amacımız böyle bir projeyi hiç kimseye anlatmadan önce Çanakkale’nin sahip çıkmak isteyecek kurumlarının bilgilenmesini sağlamaktır. Hatta ben Çanakkaleli iş adamlarının bu işle ilgilenebilecek diğer işadamlarından daha ön planda tutuyorum ve biz istiyoruz ki bu projeyi Çanakkaleli iş adamları gerçekleştirsin. Bu proje Terzioğlu Yerleşkesinde ulaşıma katkı sağlayacak olmasının yanı sıra aslında Çanakkale’ye Turistlik olarak da bir değer katacak bir proje olacak. Bu anlamda Çanakkale’nin de bu projeyi tanımasına ihtiyaç var. Tabii Çanakkale’ye hitap edecek başka projelerimiz de var. Örneğin Botanik Bahçesinin ve içinde iki büyük müze binasının oluşturulması projesi de hem üniversitemize hem de Çanakkale’nin tarihi ve kültürel değerlerine katkı sağlayacak. Turizm açısından da gelişime katkı sağlayacak.”

Rektör Pof. Dr. Yücel Acer’in konuşmasının ardından ‘Teleferik Tanıtım Filmi’ ilgiyle izlendi ve proje ile ilgili Proje Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Kelkit ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı, iş dünyasına proje ile ilgili fikir ve öneriler sunması ile son buldu.