Denizlide kar şenliği heyecanı

Denizlide kar şenliği heyecanı :Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi’nin 7 Şubat Pazar günü düzenleyeceği Denizli Kar Şenliği’ne tüm vatandaşları davet etti.
Denizli’nin alternatif turizm kaynaklarından daha fazla yararlanması için yatırımlarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale’den sonra Denizli’nin ikinci beyaz cenneti olma yolunda hızla ilerleyen 2.420 metre rakımlı Bozdağ’da kar şenliği düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ikinci kez gerçekleştirilecek 7. Bozdağ Kar Şenliği 7 Şubat Pazar günü yapılacak. Kar şenliği için tüm hazırlıklarını tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kar şenliği coşkusunu doyasıya yaşayıp gönüllerince eğlenmesi için çeşitli program ve ikramlar hazırladı. Büyükşehir Belediyesi’nin Sabah saat 10.00’da yörenin ünlü tarhana çorbası ikramı ile başlayacak şenlikte saat 12.00’den itibaren sucuk-ekmek ve turşu suyu ikramı olacak. Etkinlikte kardan heykel, kayak ve kızak yarışmaları düzenlenecek.

Kar şenliğinin yapılacağı Bozdağ yolunu trafiğe açık hale getiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas’ın Nikfer Mahallesi stadyum yanından kayak merkezi alanına ücretsiz servisler koyacak. Özel vasıtalarıyla gitmek isteyenler için ise kar lastiksiz ve zincirsiz araç geçişine izin verilmeyecek. Ayrıca kayak merkezinde bulunan telesiyej, teleski gibi mekanik tesisler vatandaşların kullanımına ücretsiz olarak açılacak. Şenlik için kayak pistlerini de hazır hale getiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, profesyonel ve amatörler için alanların ayrıldığını işaret ederken, vatandaşların araçlarını otopark alanı dışına koymaması ve güvenlik alanı dışına çıkılmaması gerektiği uyarısı yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yapacağı kar şenliğine tüm vatandaşları davet etti. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm hazırlıklarını tamamladığını vurgulayan Başkan Zolan, Denizli’nin sahip olduğu turizm kaynaklarına dikkat çekti. Beyaz cennet Pamukkale’si, 19 antik kenti, termal zenginlikleri, sağlık, doğa, tarih, mağara, inanç ve kültür turizmi ile sektörde Türkiye’nin parmakla gösterilen kenti olan Denizli’de alternatif turizm kaynaklarını artırmak için dev yatırımlar yapmayı sürdürdüklerini ifade eden Başkan Zolan, “Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası projemizle insanımızı yaylalarıyla buluşturduk. Türkiye’de eşi benzeri olmayan projemiz ilk günden itibaren vatandaşlarımızın yoğun ilgisini çekti.Denizlimiz bölgede fark yaratarak bir cazibe merkezi haline geldi. Fark yaratacak alternatif turizm potansiyeli olan projelerimizden biri de kayak merkezimiz. Aynı güzellik ve heyecanla başladığımız projemizi de vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.