Denizli kış turizminin de merkezi oluyor

Denizli kış turizminin de merkezi oluyor :Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi’nde hayata geçirdiği 2.420 metre rakımlı Denizli Kayak Merkezi, kentin kış turizmine açılan penceresi oluyor. Alternatif turizm kaynaklarından kentin daha fazla pay alabilmesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu dev yatırımlardan biri olan Denizli Kayak Merkezi, Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi’ndeki 2.420 metre rakımlı Bozdağ’da yaklaşık 2 yıl önce hizmete girdi. Hizmete girdiği ilk günden beri vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tesis sahil turizmi dışında hemen hemen tüm turizm çeşitlerini bünyesinde barındıran Denizli’nin kış turizmine açılan penceresi oldu. En uzunu 1.700 metre, ikincisi 1.500 metre, üçüncüsü ise 700 metrelik kayak pistleri amatör ve profesyonel kayakçılara hizmet verirken, Denizli Kayak Merkezi’nde 2 telesiyej, 1 teleski ve ayrıca yürüyen bir de bant bulunuyor.

İKİNCİ BEYAZ CENNET
Altyapısı ve günübirlik tesisleri ile ziyaretçilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede bulunan Denizli Kayak Merkezi, topoğrafik yapısı ve karın özelliği ile kayak yapmak için büyük avantaj sağlıyor. Pamukkale’den sonra Denizli’nin ikinci beyaz cenneti olarak görülen Denizli Kayak Merkezi’nin kış döneminde yine Denizli ve Türkiye’nin birçok bölgesinden ziyaretçi çekeceği belirtiliyor.

KAYAK SPORCULARI YETİŞECEK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Tarih, termal sağlık, doğa, mağara, inanç ve kültür turizmi ile Türkiye’de parmakla gösterilen Denizlimizin alternatif turizm kaynaklarını artırmak için yatırımlarımıza her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Teleferik ve Bağbaşı Yaylası projemizle insanımızı yaylalarımızla buluşturduk. Fark yaratacak alternatif turizm potansiyeli olan projelerimizden biri de kayak merkezimiz. Kayak merkezimiz de Denizlimize ayrı bir güzellik ve renk katacak. Kış turizmimizin yanında kayak sporunda da Denizli adından söz ettirecek. Denizli Kayak Merkezi’nin Palandöken’den, Erciyes’ten, Uludağ’dan farkı kalmayacak” dedi.