Denizli teleferik hattı 11 ayda 500 bin kişi taşıdı

Denizli teleferik hattı 11 ayda 500 bin kişi taşıdı :Denizlililer, teleferiği sevdi. Bunu da geride kalan 11 aydaki rakamlar ortaya koyuyor. Geçen yıl 18 Ekim’den bu yana il nüfusunun yarısı, bir başka ifadeyle 500 bin dolayında kişi teleferiğe binerek Bağbaşı Yaylası’na çıktı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin vitrin projelerinden birisi olarak gösterilen Denizli Teleferik, kentte yaşayanların ilgisini çekmeye devam ediyor. İl dışından gelen ziyaretçilerin bir bölümü de teleferikle Bağbaşı Yaylası’na çıkmayı programları arasına dahil ediyor.

Bağbaşı Mahallesi’ndeki Kent Ormanı içine kurulan ilk istasyondan 1400 rakımlı yaylaya çıkış teleferik hattıyla gerçekleşiyor. 6 ile 8 kişinin binebildiği 24 kabinle taşımanın yapıldığı teleferik ile Bağbaşı Yaylası’nı günlük ortalama bin 500 kişi ziyaret ediyor. Bayramlar ve pazar günleri bu sayı ikiye katlanıyor.

İşletmesini Büyükşehir Belediyesi’nin bir şirketi olan BELTAŞ’ın yaptığı teleferik ile geride kalan 11 ayda 500 bin dolayında kişi Bağbaşı Yaylası’na çıkarak Denizli’yi kuşbakışı izledi.

SAAT 23.00’E KADAR SEFER
Teleferiğe binerek kenti kuşbakışı izlemek isteyenler için yaz döneminde çalışma süresi hafta içi 10.00-23.00, hafta sonlarında ise 09.00-23.00 saatleri arası olarak belirlendi. Teleferik istasyonunun bulunduğu alana toplu taşıma araçları da sefer düzenliyor.

İZCİLER PROGRAMA ALIYOR
Öte yandan 29 ahşap evin yanı sıra restoran ve oyun alanlarının da bulunduğu Bağbaşı Yaylası’nda kamp yapmakta mümkün. Çadır kurulabilecek alanın da ayrıldığı bu bölgeyi izcilerin yavaş yavaş programlarına almaya başlediği belirtildi.