Denizli Teleferik’te Ziyaretçi Rekoru

Denizli Teleferik’te Ziyaretçi Rekoru :Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve hizmete girdiği günden bugüne alternatif turizm merkezi haline gelen Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, pazar günü rekor kırdı. 31 Ocak 2016 tarihinde 8 bin 348 kişi Denizli Teleferiği ve Babaşı Yaylasını ziyaret etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası sadece Denizli’nin değil bölgenin cazibe merkezi. Açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğraması da ne kadar doğru bir iş yatığımızın göstergesi” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılının Ekim ayında hizmete açtığı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası geçtiğimiz pazar günü 8 bin 348 kişi tarafından ziyaret edildi. Denizli’nin alternatif turizmine büyük katkı sunan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Okulların yarı yıl tatiline girmesini fırsat bilen Denizlililer, bin 400 metre rakımdan Denizli manzarasını ve karı tadını çıkarmak için teleferik ve yaylayı ziyaret ediyor. Şehrin stersinden uzaklaşmak isteyenler Bağbaşı Yaylası’nda karla buluşarak farklı bir gün geçirmenin keyfini yaşadı. Yoğun ilgi ile birlikte ortaya renkli görüntüler de çıktı. Karın keyfini en çok çocuklar çıkarttı. Kart postallık manzarada yediden yetmişe herkes kızak kayıp, kartopu oynadı. Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, ücretli olduğu 21 Kasım tarihinden sonra en çok ziyaretçiyi 31 Ocak pazar günü ağırladı. 8 bin 348 ziyaretçi yeni bir rekor olarak kayıtlara geçti.

“Bu doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, açıldığı günden bu yana ziyaretçilerin yoğun ilgisine uğrayan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nın doğru bir yatırım olduğunu söyledi. Başkan Zolan, “Denizli’ye alternatif turizm anlamında yeni bir soluk getiren Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası sadece Denizli’nin değil bölgenin cazibe merkezi oldu. Yaptığımız yatırımların halkımız tarafından beğenilmesi ve sahiplenilmesi bizi mutlu ediyor. Vatandaşlarımızın bu ilgilisini görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da gösteriyor” dedi.

“Denizli’nin turizmine katkı sunuyor”
Denizli’ye farklı bir hava katan ve turizm anlamında da büyük katkılar sunan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası için başkan Zolan, şunları söyledi: “Denizli turizm anlamında önemli bir yatırım kazandı. Biz buradaki tesisleri hayata geçirdiğimizde olaya sadece teleferik olarak bakmadık. Teleferik bu işin sadece bir ayağı. Bunun bir diğer ayağında Bağbaşı Yaylası var. Vatandaşlarımız 1.400 metreye teleferikle Denizli manzarasını izleyerek çıkıyor. Sonrasında ücretsiz servislerimizle Bağbaşı Yaylası’na geliyor. Orada bambaşka bir ortam var. Yayla havasını içinize çekiyorsunuz ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerimizde güzel bir gün geçiriyorlar. Denizli merkezde kar yokken yaylada ziyaretçiler karın keyfini çıkarıyor. Bungalov evlerimizde konaklayabiliyorlar. Buda Denizli turizmine önemli katkılar sunuyor.”