Denizliler iftar yapmaya teleferikle gidiyorlar

Denizliler iftar yapmaya teleferikle gidiyorlar :Denizli Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl hizmete açtığı sunduğu teleferik, özellikle sıcak günlerde iftarlarını yaylada açmak isteyen vatandaşların yoğun talebiyle karşılaşıyor Yaylada ailesiyle iftar yapan Ekici: “Hava sıcaklığın arttığı günlerde teleferikle yaylaya çıkıp iftar açmak çok keyifli”

Denizli’de sıcaktan bunalan çok sayıda vatandaş, iftarını açmak üzere teleferikle ulaşım sağlanan Bağbaşı Yaylası’na adeta akın ediyor.

Ramazan ayında etkisini gösteren aşırı sıcaklar, Denizli’de yaylalara olan talebi de artırdı. Geçen yıl Büyükşehir Belediyesinin hizmete soktuğu Bağbaşı Yaylası da yılın en kalabalık dönemini yaşamaya başladı. Yayladaki tesislerde iftarlarını açmak isteyen vatandaşlar, teleferikle iftara yetişmeye çalışıyor.

İftara doğru sıcaklığın 30 dereceyi aştığı kentten teleferiğe binen ve yaklaşık 8 dakikalık yolculukla 1400 rakımlı Bağbaşı Yaylası’na ulaşan vatandaşlar, burada ortalama 19 derece hissedilen serin havanın keyfini çıkarıyor.

Yayladaki tesislerde iftar saatinin gelmesini bekleyen vatandaşlar, ezanın okunmasıyla serin havada iftar yapmanın keyfini yaşıyor.

İftar sonrası yürüyüş yapan vatandaşlar, saat 23.00’e kadar hizmet veren teleferiklerle yeniden şehre dönüyor.

Yayladaki bungalovlarda ya da belediyenin kurduğu çadırlarda konaklamayı tercih edenlerin sayısının da aşırı sıcaklarla birlikte artış gösterdiği belirtiliyor.

– Ceket giyiyoruz

Ailesiyle birlikte yaylada iftar yapan Süleyman Ekici, havaların çok sıcak olması nedeniyle akıllarına yaylada iftar yapma fikrinin geldiğini, teleferik sayesinde çok kısa sürede bu imkana kavuşabildiklerini belirtti.

Ekici, “İnsanın mutlu olduğu, keyif aldığı güzel bir ramazan akşamı yaşadık. Katkı verenlere çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Teleferiğe ilk defa bindiğini söyleyen Cennet Ekici ise “Yaylanın havası oldukça serin. Sıcak havanın ardından böyle güzel bir yerde iftar açmak mutlu etti. Ayrıca teleferikle iftara gelmek ve o ortamı yaşamak farklı bir duygu. Her şey çok güzel düşünülmüş.” diye konuştu.

Ahmet Kocagöz de gün içinde termometrenin 40 dereceyi gösterdiği bir günde yaylaya çıktıklarını, akşam saatlerinde havanın serin olması nedeniyle ceket giymek zorunda kaldıklarına dikkati çekti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı açıklamada, hizmete açıldığı günden bu yana yaklaşık 1.5 milyon vatandaşın kullandığı teleferik ve yayla tesislerinin muhteşem doğa ve Türkiye’de eşi olmayan kompleks bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi.

Zolan, açıklamasında, “Projemizin benzerleri ile en büyük farkı, biz teleferiği yaparken sadece yukarı çıkılsın, Denizli’nin manzarası seyredilsin, tekrar inilsin şeklinde düşünmedik. Teleferikle çıkıldığında hem kent seyredilsin, sonrasında yaylalarla buluşulsun ve buradaki tesislerden de vatandaşlarımız yararlansın istedik.” ifadelerine yer verdi.