Doğuda kayak merkezleri şenlendi

Doğuda kayak merkezleri şenlendi :Doğu Anadolu Bölgesinde kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşmasıyla kayak merkezleri yoğun ilgi gördü.

Bitlis’te hafta sonu ve yarıyıl tatilini fırsat bilen vatandaşlar, El-Aman Kayak Merkezine adeta akın etti. Özellikle tatilin keyfini çıkarmaya çalışan öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Medeni Öztaş, yaptığı açıklamada, kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşmasıyla kayak merkezlerinde yoğunluk yaşandığını kaydetti.

Kentte 3 kayak merkezinin bulunduğunu ifade eden Öztaş, şöyle konuştu:

“Bu tesislerimizde yıllarca sporcular yetişmiştir ve halen de yetiştiriliyor. Uludağ, Erciyes ve Kartalkaya’da kayak eğitimi veren hocaların yüzde 40’ı Bitlisli kayakçılardan oluşuyor. Bundan gurur duyuyoruz. Kent merkezindeki Erhan Onur Güler Kayak Tesisi’nde daha çok sporcu yetiştiriyoruz. Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkisindeki El-Aman Kayak Tesisi’ne ise kayağa ilk kez başlayan ve daha rahat kayabilenler aileleriyle geliyor. Vatandaşlar burada çok güzel vakit geçiriyor. Bu kayak merkezi aileler için ideal bir yer.”

Öztaş, tesiste bir bina yapmayı ve pisti uzatmayı planladıklarını belirterek, bunun için proje hazırladıklarını bildirdi.

Öztaş, “Bunların yapılmasıyla civar illerden de kayakseverlerin aileleriyle buraya geleceğine inanıyorum. İnsanlar buraya gelerek piknik ve kayak yapmanın keyfini yaşıyor. Bu ilimiz için önem taşıyor. Ayrıca bu mevkide kayaklı koşu da yapılıyor” dedi.

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da hafta sonu kayak merkezinde insanların karın keyfini çıkardıklarını dile getirerek, kayak yapmayı Bitlis’te öğrendiğini söyledi. Kaya, “Geçen kış sezonunda kayağı burada öğrendim. Bu sezon kayakta ilerleme kaydettim” diye konuştu.

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrenciler de kayak merkezine gelmekten mutlu olduklarını anlattı.