Eleşkirt Güneykaya Kayak Merkezi’ne Büyük Revizyon

Eleşkirt Güneykaya Kayak Merkezi’ne Büyük Revizyon :Ağrı Valisi Musa Işın ve beraberindeki heyetin geçen Çarşamba günü incelemeler yapmak üzere gittikleri Eleşkirt Güneykaya Kayak Merkezi, kapsamlı bir revizyondan sonra önümüzdeki yıl hizmete açılması planlanıyor.

Konuyla ilgili Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı’ndan teleseli ve telesijen uzmanı Hasan Sağlam ile Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığından Teknik Personel Mustafa Sağlam, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sedat İnci’yi ziyaret ederek bir toplantı yaptı.

Yol haritası konuşuldu

Uzun zamandır atıl durumda olan Eleşkirt Güneykaya Kayak Merkezi’nin yeniden faal duruma gelmesi için yapılan toplantıda çalışmalar hakkında yol haritası konuşuldu.

Eleşkirt Kaymakamı Abdülkadir Okay ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Adsay’ında katıldığı toplantıda;Kayak tesisinin durumu, teknik ve hukuki şartname, imar, kayak tesisinin enerjisi, maliyet ve arazi hakkında detaylı bilgiler ortaya koyuldu.

Güneykaya Kayak Merkezi yeniden ayağa kalkacak

Güneykaya Kayak Merkezinin revizyon çalışmalarından sonra bölgenin gelişmesine olumlu katkılar sağlayacağını söyleyen Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sedat İnci, “kayak tesisimizin uzun zamandır işlevsiz olması bizleri üzüyordu.

Kış turizminin potansiyel değer taşıdığı ilimizde kayak merkezinin olmaması veya olan tesisimizin atıl durumda olması söz konusu olamazdı.

Mevcut Güneykaya Kayak Merkezi’ni yeniden ayağa kaldırmak için oldukça istekli ve heyecanlıyız.

Tesisimizin kaliteli ve modern bir tesis olması için ulusal yâda uluslararası firmalar ile çalışacağız.

Ağrı’nın büyük ve kaliteli projelere ihtiyacı var. İlgili ve alanlarında uzman arkadaşlarımızın gerekli teknik bilgileri doğrultusunda adımlarımızı atacağız. İnşallah hayırlı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar Haziran’da başlıyor

İl Özel İdaresi’nde gerçekleşen toplantıdan sonra Güneykaya Kayak Merkezi’nde saha araştırmalarında bulunan Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığından teleseli ve telesijen uzmanı Hasan Sağlam ile Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı’nın Teknik Personeli Mustafa Sağlam, yapılacak olan tesisin ulusal kayak yarışlarına uygun olacağını belirtti.

Tesis işinin teknik kısmıyla ilgilenen Hasan Sağlam, “valilik talimatları doğrultusunda malzemesi birinci derece olacak bir tesis inşa olunacak.

Gayet modern olacağını söyleyebilirim. Kayak merkezi bitirildiği takdirde Ağrı’da kalmak için önemli bir seçenek olacak” şeklinde konuştu.

Bin 600 metrelik telesiyeji, orta ve zor pistleri, oteli, kafeteryası, açık otoparkı ve sosyal aktivite alanlarının olacağı tesisin çalışmalarına Haziran ayında başlanacak. Kayak severlerin uğrak noktası olacağı belirtilen tesisin 3 pisti olacak.

40 metre genişliğinde olan pistlerin ortalama uzunluğu yaklaşık 5 bin metreyi bulacak.

Bölge Ağaçlandırılacak

İl merkezine 40 km uzaklıkta bulunan kayak tesisinin bitiminden sonra fırtına ve rüzgâra karşı alan ağaçlandırılacak.

Revizyon aşamalarından sonra kayak tesisinin bölgenin sosyo-kültürel yapısını ciddi etkilemesi düşünülüyor

Proje hakkında konuşan Eleşkirt Kaymakamı Abdülkadir Okay, “İlçemiz ve ilimiz için büyük bir proje. Tüm bölgenin gelişmesini harekete geçirecek bir çalışma olacak.

Üniversite öğrencilerimizin, gençlerimizin ve il dışında gelecek olan insanların seveceği bir yer olacak. Üzerimize düşünleri yapacağız” dedi.