Elmadağ Kayak Merkezinde Kayak Keyfi

Elmadağ Kayak Merkezinde Kayak Keyfi :Ankara’nın kış turizm merkezi Elmadağ Kayak Merkezi, 20 santimi bulan kar kalınlığıyla sezonu açtı.

Ankara’ya sadece 20 kilometre uzaklıkta olan Elmadağ Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 20 santime ulaşırken, vatandaşlarla birlikte işletmecilerin de yüzü güldü. Yoğun kar yağışı, Ankaralı kayakseverleri çocuklarıyla birlikte hafta sonu bölgeye akın ettirdi. Sömestr tatilini fırsat bilen Ankaralılara yabancı tatilciler de eklendi. Patenle ve kızakla kaymaya çalışan vatandaşlar, dondurucu soğuğa rağmen kartopu oynayarak karın tadını çıkarttı. Vatandaşlar karda mangal ziyafeti yapmayı da ihmal etmedi.

7’den 70’e her yaştan vatandaşın kayak yaptığı Elmadağ’da isteyenler profesyonel eğitim de alabiliyor. Kayak eğitmeni Yılmaz Gülbağ, ilk defa kayak yapanlara önerilerde bulundu. Gülbağ, “Kayak yapmak ayrı bir eğlence, içinizde varsa daha çabuk öğreniyorsunuz. Çocukken başlamak daha avantajlı” dedi.

Patenle kaymayı küçük yaşta öğrendiğini söyleyen Adem Bozoğlan da, “Yeni öğrenmek isteyen arkadaşlarımıza öğretiyoruz” diye konuştu.

Ankara’ya 20 kilometre mesafedeki Elmadağ Kayak Merkezi’nde ODTÜ, hacettepe, Ankara Üniversitesi, Gençlik ve spor Genel Müdürlüğü’ne ait kayak evi, otel ve restoranlar bulunuyor. Elmadağ Kayak Merkezi’nde 548 metre uzunluğunda 720 kişilik bir adet teleski bulunurken, kayak sezonunun ise Mart sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.