Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Erciyes Dağı´nda taşların kırılarak arazinin tarıma elverişli hale getirildiğini ve çimlendirme çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Gelecek nesillere daha yeşil bir Erciyes bırakacağız” dedi.

“Erciyes Kayak ve Yaz Turizm Merkezi´nde 4 mevsim bizim çalışmalarımız devam ediyor” diyen Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, “Erciyes´in genel itibariyle önemli olan spor dalı kayak. Kışın Erciyes dünya çapında bir kayak merkezi haline geldi ve yüz binlerce insan gelip Erciyes´te kayak yapıyor. Fakat yazın da Erciyes´teki hummalı çalışmalar hiç hız kesmeden devam ediyor. Tabi ki inşaat sezonunun ve tamir bakım sezonunun Erciyes´te kısıtlı olması sebebiyle bütün pistlerimiz teker teker elden geçip, toprak kayması, kaya yuvarlanması, pist genişletilmesi, pist düzenlenmesi gibi faaliyetler de aynı hızla devam ediyor” diye konuştu.

Erciyes A.Ş. olarak dağın muhtelif yerlerinde iş makineleri ve insan gücüyle çalışmaların aralıksız devam ettiğinin altını çizen Murat Cahit Cıngı, Erciyes Dağı´nda ana projelerden birinin Erciyes´in yeşillendirilmesi projesi olduğunu açıkladı. Cıngı, “Orman Bölge Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemiz Park Bahçeler Daire Başkanlığıyla beraber Erciyes´e şimdiye kadar yaklaşık 3 milyon fidan dikildi. Hem Develi tarafına hem Kayseri tarafına. Bu fidanlar yer yer 1 metreye kadar ulaştı. Çok zorlu bir çalışma tabi burada hem toprak yapısı, dağın volkanik yapısı hem de atmosfer şartları, hava şartları çok fazla ağaç yetiştirmek için müsait olmamasına rağmen bütün çalışmalarımızla normal ortalamaların altında ağaç tutmasına rağmen çalışmalarımız devam ediyor. Allah´a çok şükür zannediyorum gelecek nesillere yeşil bir Erciyes bırakacağız” dedi.

Erciyes Dağı´nın yüzeyindeki taşlı ve kayalı yapısını elemine etmek için taş kırma makinesiyle taşları kırdıklarını anlatan Cıngı, “Pistlerin taşlarını kırıyoruz ve ortaya çıkan tarıma elverişli toprakta da yeşillendirme çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Hem çim gibi ayrık otu gibi insanlara yeşil görünecek kışında bizim kar ezme operasyonumuzu rahatlatacak alt yapı tedbirlerini alıyoruz. Şu anda görmüş olduğumuz yer de bizim çimlendirdiğimiz bir bölge. Burada çok ciddi bir kayalık ve taşlık zemin varken taş kırma makinesiyle taşları kırıp akabinde çim diktik ve çimlerimiz de önemli ölçüde tuttu. Tabi Erciyes´teki en büyük bizim handikabımız yağmur sularının eğimden dolayı bizim dikmiş olduğumuz bitkileri ve tohumları alıp indirmesi. Fakat biz her yıl çimlendirme ve yeşillendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yüzde onu bile kalsa bu gelecek nesiller için önümüzdeki 10-20-30-50 yıl için faydalıdır düşüncesiyle hiç hız kesmeden yağmur suları sel suları alıp götürüyor biz tekrar dikim yapıyoruz ve belli bir oranda da görüldüğü üzere yeşillendirme çalışmaları başarıya ulaştı. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha yeşil hem peyzaj açısından güzel hem de ağaçlıklı bir Erciyes´le karşı karşıya kalacağız” şeklinde konuştu.